Skamlæbeplastik af indre skamlæber

Skamlæbeplastik af de indre skamlæber er et mindre operativt indgreb, som kan give flotte resultater for de, som føler sig generet af for store indre skamlæber.

Skamlæbeplastik af de indre skamlæber er et mindre operativt indgreb, som kan give flotte resultater for de, som føler sig generet af for store indre skamlæber.

Generelt om behandlingen

Mange kvinder lider under ubehaget af at have store skamlæber. For nogle kan det forårsage fysisk ubehag, idet den overskydende hud stikker meget ud, hvilket kan være meget smertefuldt i dagligdags situationer, så som når man sidder, dyrker sport, eller hvis man ifører sig stramme bukser. For andre handler det mere om udseendet af skamlæberne. Kvinder, som har forstørrede skamlæber, føler sig ofte ikke attraktive, og kan tilmed være flove over deres udseende.

Der er forskellige årsager til udviklingen af store skamlæber. For nogle opstår tilstanden, efter de har født. For andre kan det skyldes en hormonel ubalance. Sportslige aktiviteter kan også have en effekt, og så er der de, som er født med tilstanden.

Omend problemet er fysisk, psykisk, eller begge dele, kan denne mindre operation gøre en stor forskel for de, som lider af ubehag grundet tilstanden.

Egnethed

Sunde og raske, følelsesmæssigt stabile kvinder med realistiske forventninger om, hvad der kan opnås med operationen.

Operationen kan ikke udføres, mens patienten menstruerer.

Man bør undlade at ryge 2 uger inden operationen, og 2 uger efter operationen.

Proceduren

Lægen vil reducere skamlæberne ved at fjerne den overskydende hud. Herefter omformer han skamlæberne for at give et flottere kosmetisk resultat. Til sidst sys det hele sammen med selvopløselige tråde. Trådene burde opløses af sig selv efter 2-3 uger.

Snittene vil blive lagt i skamlæbernes fold for at skjule arrene bedst muligt.

Efter operationen vil patienten blive bedt om at iføre sig et indlæg, lignende et trusseindlæg. Denne skal patienten have på i de kommende 2-3 dage.

Bedøvelse

En skamlæbeplastik udføres ofte ambulant, men den kan også udføres under fuld bedøvelse.

Patienter som gennemgår denne operation bør undgå indtagelsen af Aspirin/Ibuprofen inden og efter operationen.

Bi-virkninger

Området vil typisk hæve op efter en uges tid, hvilket kan medføre ubehag ved vandladning. Brusning af området med lunkent vand, mens man tisser, kan dog reducere smerten.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Patienten vil ofte føle sig øm og træt gennem de kommende dage efter operationen, og man bør derfor sikre sig masser af hvile i den første uge.

Det er uhyre vigtigt at opretholde en god hygiejne, dvs. man skal bade 2 gange dagligt. Man må dog vente med at bade i det første døgn efter operationen. Yderligere er det vigtigt kun at iføre sig løstsiddende undertøj gennem de første 2 uger efter operationen. Tamponer må bruges efter 6 ugers tid.

Patienten kan typisk genoptage sit arbejde inden for den første uges tid efter operationen.

Anstrængende fysisk aktivitet kan genoptages efter 2-3 uger, afhængigt af patientens individuelle helingsproces. Vaginalt samleje kan genoptages efter 6-7 uger.

Behandlingens varighed

Resultatet er permanent.

Lovkrav til behandler og klinik

Da Sundhedsstyrelsen ikke betegner indbgreb på de kvindelige kønsorganer som kosmetiske, er der ikke krav om, at kirurgen, der udfører indgrebet, skal være speciallæge i plastikkirurgi.

Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Intimkirurgi

textsms0
remove_red_eye0
watch_later 1 dag, 19 timer
Avatar of louiseeh by Ap01

textsms0
remove_red_eye0
watch_later 1 dag, 19 timer
Avatar of heheha94 by heheha94
textsms8
remove_red_eye236
watch_later 5 dage, 19 timer
Avatar of Anul by Anul
textsms6
remove_red_eye330
watch_later 5 dage, 19 timer
Avatar of camilla006 by camilla006

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Intimkirurgi

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye325
watch_later 3 år, 3 måneder
Avatar of llne by Llne
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye1.1k
watch_later 3 år, 4 måneder
Avatar of Heidi eneberg by Heidi Eneberg
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye125
watch_later 5 år, 3 måneder
Avatar of Yazemin by SofiaY
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye30
watch_later 6 år, 2 måneder
Avatar of Severinsen by Severinsen
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye9
watch_later 7 år, 9 måneder
Avatar of Tommelisa by Tommelisa
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.