Halsløft

Et halsløft kan rette på forskellige kosmetiske gener omkring halsen for at give et yngre udseende. For nogle er problemet overskydende eller hængende hud omkring halsen, hvorimod andre føler, at de har for meget fedt i området. Slap hud på halsen skyldes ofte en svækket muskulatur i området. ...

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Generelt om behandlingen

Et halsløft kan rette på forskellige kosmetiske gener omkring halsen for at give et yngre udseende. For nogle er problemet overskydende eller hængende hud omkring halsen, hvorimod andre føler, at de har for meget fedt i området.

Slap hud på halsen skyldes ofte en svækket muskulatur i området. Dette kan der rettes op på gennem et halsløft. Overskydende fedt fjernes typisk i forbindelse med en opstramning af muskulaturen for at opnå et optimalt resultat.

Egnethed

Sunde og raske mænd og kvinder over 18.

Proceduren

Ved en opstramning af huden vil lægen lave et snit under hagen, hvorefter midterlinjen af musklen under hagen samt evt. huden opstrammes. Det er sjældent nødvendigt at fjerne overskydende hud.

Hvis patienten også ønsker en mindskning af fedt i halsområdet, vil lægen også suge fedt ud, inden der sys sammen.

Disse procedurer kan foretages individuelt, men er oftest kombineret.

Bedøvelse

Operationen kan udføres under lokal eller fuld bedøvelse, afhængigt af indgrebets omfang.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for at skade de nerver, som kontrollerer ansigtets muskulatur, samt for følelsesløshed i ansigtet.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Man vil kunne vende tilbage til sit arbejde efter et par uger. Anstrengende aktiviteter kan genoptages efter 3-4 ugers tid.

Behandlingens varighed

Et halsløft giver ikke et permanent resultat, men vil have effekt i mange år ud i fremtiden.

Det er vigtigt at slå fast, at ingen form for kirugi kan sætte en stopper for de ændringer, som forekommer naturligt gennem ældning.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.

Ofte stillede spørgsmål om ansigtsløftning

Hvornår er huden faldet på plads?

Blodudtrædningerne (blå mærker) forsvinder efter ca. 2-3 uger efter operationen. Hævelserne lægger sig normalt helt efter 3-4 uger. Men det endelige resultat kan først rigtigt ses, når alt er faldet helt på plads. Dvs. efter ca. 3 måneder.

Kommer mit ansigt til at se naturligt ud efter et ansigtsløft?

Når man får foretaget en ansigtsløftning første gang, giver det altid et naturligt udseende, vel at mærke, hvis kirurgen gør et ordentligt arbejde. Problemet ses i det tilfælde, hvor en patient gentagne gange har fået foretaget opstramninger af huden. Dette kan nogle gange give et unaturligt og overdrevent stramt udseende.

Hvad er gennemsnitsalderen for patienter, der får foretaget en ansigtsløftning?

Ifølge en amerikansk undersøgelse er de fleste patienter i slutningen af fyrrerne. Mænd og kvinder som er yngre eller ældre får dog også foretaget ansigtsløft.

Hvilken slags bandage skal jeg have på efter en operation?

Det afhænger af, hvad din kirurg vælger. Men de fleste patienter vil blive udstyret med en mumie-bandage omkring hovedet. Der vil dog være huller til øjnene, næseborene og munden. Plastikkirurgen vil normalt give dig en lettere forbinding på den næste dag, og efter 2-7 dage kan den tages helt af.

Hvor mange år yngre vil jeg se ud efter en ansigtsløftning?

Det er forskelligt fra person til person. Som udgangspunkt kan man sige, at et ansigtsløft kan hjælpe dig til at se mellem 5-20 år yngre ud. At få foretaget en sådan procedure svarer lidt til at skrue tiden tilbage, men husk derfor også på, at du efterfølgende fortsat vil ældes. En ansigtsløftning er derfor ingen garanti for, at du aldrig mere vil få folder og slap hud igen.

Vil jeg miste håret efter et ansigtsløft?

Typisk vil der være en smule hårtab langs med arrene. Omfattende hårtab ses kun i nogle få tilfælde.

Vil andre menneske kunne se, at jeg har fået foretaget en ansigtsløftning?

Hvis din plastikkirurg har gjort et godt stykke arbejde, er det praktisk talt umuligt for andre at se, at du har fået et ansigtsløft. Selvfølgelig vil der være en betydelig positiv forandring, men mange vil være af den opfattelse, at du bare har været på ferie, har tabt dig eller har skiftet frisure.

Hvad er et mid face-lift?

Et mid face-lift (på dansk; mellemansigstløftning direkte oversat) er en forholdvis ny procedure indenfor kosmetisk kirurgi. Her fokuseres der på mellemansigtet, deraf navnet, hvor en traditionel ansigtsløftning primært korrigerer på det nedre ansigt.

Mest læste svar i Spørg lægen om Ansigtsløft og øjenlågskirurgi

check_circle1
remove_red_eye711
Avatar of charmur by charmur
check_circle1
remove_red_eye633
Avatar of Line-tt by Line-tt
check_circle1
remove_red_eye515
Avatar of lram by lram
check_circle1
remove_red_eye495
Avatar of Pilatus by Pilatus
check_circle1
remove_red_eye430
Avatar of Jonasj by Jonas
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.