Generelt om behandlingen

Ansigtsimplantater hjælper med at forandre ansigtets grundlæggende struktur. Implantaterne sørger for at give patienten et fyldigere og et mere balanceret udseende.

Et hageimplantat har dog primært til formål at give patienten en mere markant og defineret hage, hvilket har stor betydning for ens udseende – specielt i profil.

Indsættelse af et hageimplantat kan enten foretages alene, men mange gør det også i forbindelse med anden kosmetisk kirurgi. F.eks. ved ansigtsløftning, pandeløft eller øjenlågskirurgi af øvre eller nedre øjenlåg.

Implantatet kan variere i både form og størrelse, hvilket muliggør en individuel tilpasning alt efter patientens behov.

Proceduren

Kirurgen laver et lille snit enten under hagen eller inde i munden, hvilket giver mulighed for at placere hageimplantatet direkte på knoglen.

Efter operationen vil man påføres et bånd for at minimere hævelser og ubehag. Trådene vil blive fjernet efter 5-7 dage.

Hvis der er tale om et intra-oralt snit (snit i munden) vil trådene opløses af sig selv med tiden.

Denne operation betegnes som en forholdsmæssig lille operation.

Bedøvelse

Alt efter omstændighederne kan indsættelse af et hageimplantat foregå i lokalbedøvelse kombineret med noget beroligende medicin. Dog er fuld narkose (bedøvelse) oftest at foretrække.

Bi-virkninger

Det er normalt at opleve midlertige problemer med at smile og tale. Af andre bivirkninger kan nævnes; ubehag, hævelser, blodudtrædninger (blå mærker), følelsesløshed og/eller stivhed i ansigtet.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for at implantatet placeres upræcist, eller at der går infektion omkring det, hvorfor en ny operation vil være nødvendig.

Der også risiko for, at arvævet rundt om det kunstige implantat vil blive meget stramt og hårdt. Dette skyldes organismens reaktion på implantatets unaturlige form og kaldes kapselkontraktur eller kapselstramning.

Ved enhver operation er der risiko for komplikationer i forbindelse med bedøvelsen, blødninger, infektion, dårlig sårheling og blodansamlinger.

Ingen kirurgi er risikofri, men det er samtidig vigtigt at påpege, at meget alvorlige komplikationer er meget sjældne.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages efter ca. 1 uge. Der går dog normalt 2-4 uger før at man igen har et "normalt" udseende. Hovedet skal generelt holdes i ro efter operationen, og det tilrådes først at påbegynde aktiviteter, hvor hovedet bliver udsat for stød og rystelser, efter 6 uger.

Behandlingens varighed

30 minutter til 1 time.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.