Hageformindskning

En hage, som er meget bred eller som stikker meget ud, kan påvirke ansigtets symmetri. For kvinder især kan en stor eller bred hage give et maskulint udseende. En hageformindskning vil kunne hjælpe på dette.

En hage, som er meget bred eller som stikker meget ud, kan påvirke ansigtets symmetri. For kvinder især kan en stor eller bred hage give et maskulint udseende. En hageformindskning vil kunne hjælpe på dette.

Generelt om behandlingen

Før man beslutter sig for at få foretaget en hageformindskning, skal man være opmærksom på, hvori problemet med hagens størrelse ligger.

En hageformindskning er en operation af knoglestrukturen og vil derfor ikke fjerne overskydende fedt. Hvis årsagen er for meget fedt omkring hagen, vil en fedtsugning være den rette løsning. Disse 2 behandlinger kan også kombineres, hvis ønsket.

Egnethed

Raske mænd og kvinder over 18, med realistiske forventninger.

Proceduren

Lægen vil lave nogle snit inde i munden og derefter fjerne en del af knoglen. I nogle tilfælde vil det kun være nødvendigt at korrigere/flytte på knoglen.

Operationen kan vare mellem 1 og 4 timer.

Bedøvelse

Hageformindskning kan foretages under lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse og er ofte ambulant.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

De fleste vil kunne forlade hospitalet samme dag og vil kunne genoptage deres arbejde efter 1-2 uger. Anstrengende aktiviteter bør dog undgås i løbet af de første 2-3 uger efter operationen.

Kontakt med munden bør undgås i op til 6 uger (indtagelse af mad og drikke undtaget), og man må forberede sig på at skulle leve af most mad i den første uges tid.

Behandlingens varighed

Resultatet er permanent.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Anden plastikkirurgi og kosmetisk behandling

textsms1
remove_red_eye681
watch_later 4 år
Avatar of tuttelutter by tuttelutter
textsms9
remove_red_eye639
watch_later 4 år, 1 måned
Avatar of susantrm by susantrm

textsms108
remove_red_eye5.9k
watch_later 4 år, 2 måneder
Avatar of Bella by Bella
textsms0
remove_red_eye480
watch_later 4 år, 7 måneder
Avatar of Bella by Bella
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.