Hår for livet

Hår for Livet er et system, hvor helparykker eller hårdele (toupéer og hårproteser) bliver tilpasset individuelt til den enkelte. Resultatet er bedre end ved normal paryk eller toupé, men også dyrere.

Claus Toftild
Af Claus Toftild, Frisør
Udgivet

Hår for Livet er et system, hvor helparykker eller hårdele (toupéer og hårproteser) bliver tilpasset individuelt til den enkelte. Resultatet er bedre end ved normal paryk eller toupé, men også dyrere.

Generelt om behandlingen

En mand før og efter behandling med Hår for Livet-systemet

En mand før og efter behandling med Hår for Livet. © Toftild 2010

Hår for Livet er individuelt fremstillede helparykker eller hårdele (toupeer og hårproteser). Parykkerne og hårdelene sidder permanent fast med en hudlim og kan også sidde semi-permanent fast ved anvendelse af medicinsk, kirurgisk tape.

Håret leveres som et abonnementssystem med en månedlig ydelse, hvor man automatisk er sikret udskiftning af håret 3 gange årligt og har mulighed for en månedlig kontrol, hvor håret afmonteres og renses.

Hår for Livet giver en meget høj bærekomfort og stor sikkerhed ved anvendelsen, fordi parykkerne og hårdelene sidder sikkert og kan anvendes 24 timer i døgnet. Hår for Livet fremstilles altid i ægte hår.

Egnethed

Hår for Livet-parykker og -hårdele er egnede til mennesker med et varigt hårtab og anvendes primært på områder, som er helt bare, det vil sige, hvor der absolut ingen hårvækst er.

Systemet anbefales ikke til mindre børn, da det er et system, der kræver særlig pleje og opmærksomhed af brugeren. Hår for Livet-produkterne er særligt egnede ved atypisk hovedform, det vil sige, hvor der er konstateret hovedmål, der er større eller mindre end standardmål.

Hår for Livet-systemet er ligeledes meget egnet som hårproteser ved ar og vansiring efter operation og ulykke.

Proceduren

Hår for Livet-parykker og -hårdele er altid fremstillet efter afstøbning eller skabelon.

Når håret skal monteres med hudlimen, påføres denne i tynde lag, typisk ad 3 gange, hvorefter håret monteres efter den afmærkning, der sikrer nøjagtig og naturlig hårgrænse. Håret sidder herefter typisk i 4 uger ad gangen, hvorefter man kommer ind til kontrol. Her afmonteres håret, hovedbunden peeles og renses, håret vaskes og renses bl.a. ved højtryksrens med vand og monteres herefter igen på issen.

Anvender man håret med medicinsk tape, har man mulighed for selv at foretage af– og påsætning. Tapen sættes fast i kanten rundt på parykken eller hårdelen, som er forsynet med klæbeflader. I begge tilfælde kan parykken anvendes 24 timer i døgnet.

Bi-virkninger

Der er ikke konstateret langtidsbivirkninger ved anvendelsen af Hår for Livet.

Ved første montering med hudlim bør man ikke tage bad i 24 timer for at sikre holdbarheden. Der foretages altid en hudtest, hvis man ønsker at anvende hudlimen, for at sikre at der ikke er sensibilisering, der kan udløse allergi.

Hudlimen består af 50 % vand samt 2 typer af bindemidler og konserveringsmiddel. Der kan rekvireres analyse og helbredsoplysninger på hudlimen. Taperne er identiske med de medicinske taper, der anvendes ved blandt andet stomi.

Behandlingens varighed

Hår for Livet-parykker og -hårdele anvendes permanent eller semi-permanent i 4 uger ad gangen.

De holder i ca. 4 måneder, hvorefter de udskiftes med en ny. Der er altså inkluderet 3 nye parykker eller hårdele pr. år.

Ofte stillede spørgsmål om plastikkirurgi generelt

Er det kun speciallæger i plastikkirurgi, der har tilladelse til at udføre kosmetiske operationer?

Nej, Sundhedsstyrelsen sætter ingen grænser for, hvilke læger der i Danmark får lov til at tilbyde kosmetiske operationer. En speciallæge i plastikkirurgi, altså en plastikkirurg, har en speciallægeuddannelse oven i den almindelige 6-årige lægeuddannelse. Det tager mindst 8 år at gennemføre denne specialuddannelse, før man kan kalde sig for speciallæge i plastikkirurgi.

Hvorfor hedder det "plastikkirurgi"?

Plastikkirurgi har intet at gøre med det syntetiske hårde eller bløde materiale, som f.eks. spande eller poser er lavet af. Plastik - som kommer af det græske plastikos - betyder, kunsten at forme et materiale. I dette tilfælde menneskets væv og hud. Kirurgi er, det at foretage operative indgreb for at behandle sygdomme, skader, rette legemsfejl eller af kosmetiske årsager. Derfor "plastikkirurgi".

Er det kun kvinder, som får foretaget kosmetiske operationer?

Nej, det er det ikke. Men der er dog heller ingen tvivl om, at kvinderne i højere grad får foretaget kosmetiske plastikoperationer end mændene. Ifølge en amerikansk undersøgelse fra 2003 fortaget af ASPS, som er det førende amerikanske selskab for plastikkirurger, står kvinderne for 86% og mændene for 14% af alle kosmetiske operationer foretaget i U.S.A.

Gør det ondt at få foretaget plastikkirurgi?

Der er ubehag ved enhver operation - også ved kosmetisk kirurgi. Graden af ubehag afhænger blandt andet af, hvilket indgreb der foretages, og hvilken teknik der benyttes. Mennesker oplever smerte forskelligt, derfor kan man heller ikke sige, hvor ondt det vil komme til at gøre. Alle patienter vil dog få udskrevet noget smertestillende medicin, som kan dulme de værste smerter.

Hvilke kosmetiske operationer bliver der udført flest af i Danmark?

Ifølge Sundhedsstyrelsens tal fra 2003 over kosmetiske operationer udført i Danmark på private klinkker, er øjenlågsplastik af de øvre øjenlåg den mest udførte operation. Andenpladsen er indtaget af brystforstørrende operationer. Fedtsugning ligger solidt på plads nummer tre.

Hvordan er det med rygning og ar?

Rygning gør, at de små blodkar trækker sig sammen, og på den måde formindsker ilttilførslen. 1 cigaret nedsætter blodforsyningen i huden til det halve i to timer hos et ungt, rask menneske. Ar er afhængige af blodforsyningen. Derfor heler arrene hos rygere naturligvis langsommere end hos ikke-rygere. Dette kan i sidste ende betyde grimmere og bredere ar.

Kan medicin hjælpe på mine svedproblemer?

Måske kan medicin hjælpe på dit problem. Hvad enten du måtte døje med stor svedtendens i håndfladerne, under fødderne eller under armene, bør du i første omgang opsøge din egen læge. Han eller hun kan fortælle, hvorvidt medicin kan afhjælpe dit problem. Tabletter på recept er en af mulighederne i dag, men de har desværre ofte en del bivirkninger, så som udtalt mundtørhed, og i enkelte tilfælde kan de give synsbesvær. Lykkepiller er måske også en fornuftig mulighed. En behandling med aluminiumklorid i en alkoholopløsning eller Iontoforese, som er en slags elektrisk antiperspirant har også vist sig nyttigt. Som det fremgår af KosmetiskGuide.dk's trin for trin-guide kan en Botox-behandling i nogle tilfælde også afhjælpe problemer med stor svedtendens. I nogle tilfælde er et kirurgisk indgreb, hvor man fjerner hud og svedkirtler, eneste effektive metode. Resultatet ved en sådan operation er permanent. Tal med din egen læge herom.

Hvor mange danskere gennemgår hvert år en kosmetisk operation?

Ifølge Politiken gennemgår mindst 28.000 danskere hvert år en kosmetisk operation.

Hvad er endermologi / endermologie?

FDA, som er den amerikanske kontrolmyndighed på området, har godkendt en behandlingform mod cellulitis (appelsinhud), kaldet endermologi. Endermologi er mekanisk massage-terapi, og kan afhjælpe cellulitis midlertidigt. Denne behandling er også kommet til Danmark, men konklusionen er fortsat, at der til dags dato ikke findes en permanent behandling mod cellulitis.

Denne artikel er skrevet af , Frisør . Senest opdateret 23. marts 2020

Claus Toftild

Claus Toftild er uddannet frisør med efteruddannelse i paryk og toupéarbejde i Tyskland og USA. Claus har undervist i paryk og toupearbejde i mange år, og har bl.a videreudviklet hårsystemet Hår for Livet. Claus Toftild ejer og driver Toftild Alternativt Hår i Aalborg som udelukkende beskæftiger sig med parykker, toupeer og hårproteser.

Artikler

 • Der søges konstant efter nye metoder til at behandle dem, der lider af hårtab. Nogle metoder hjælper, mens andre blot spiller på følelserne hos dem, for hvem lidelsen er en stor belastning. Den internationalt anerkendte ekspert inden for hårtransplantation, Professor i dermatologi, Dr. Robert M. Bernstein, kaster et blik på de forskellige non-kirurgiske behandlingstilbud, der findes på markedet.

 • Der søges konstant efter nye metoder til at behandle dem, der lider af hårtab. Nogle metoder hjælper, mens andre blot spiller på følelserne hos dem, for hvem lidelsen er en stor belastning. Den internationalt anerkendte ekspert inden for hårtransplantation, Professor i dermatologi, Dr. Robert M. Bernstein, kaster et blik på de forskellige non-kirurgiske behandlingstilbud, der findes på markedet.

Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Skønhedspleje

textsms0
remove_red_eye0
watch_later 7 timer, 36 min
Avatar of magnusdanieldag by magnus daniel
textsms0
remove_red_eye0
watch_later 8 timer, 14 min
Avatar of magnusdanieldag by magnus daniel

textsms0
remove_red_eye0
watch_later 8 timer, 42 min
Avatar of magnusdanieldag by magnus daniel

textsms0
remove_red_eye0
watch_later 8 timer, 54 min
Avatar of magnusdanieldag by magnus daniel

Mest læste svar i Spørg lægen om Andre emner

check_circle1
remove_red_eye1k
Avatar of Bøllemis by Bøllemis
check_circle1
remove_red_eye951
Avatar of JG55 by JG55
check_circle1
remove_red_eye409
Avatar of Hallokat86 by Hallokat86
check_circle1
remove_red_eye384
Avatar of DitteEH by DitteEH
check_circle1
remove_red_eye357
Avatar of TT by TT
check_circle1
remove_red_eye243
Avatar of mq.07 by mq.07
check_circle1
remove_red_eye199
Avatar of GCjmus by GCjmus
check_circle1
remove_red_eye160
Avatar of hejmedmig by hejmedmig
check_circle1
remove_red_eye128
Avatar of DitteEH by DitteEH
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.