Hår for livet

Hår for Livet er et system, hvor helparykker eller hårdele (toupéer og hårproteser) bliver tilpasset individuelt til den enkelte. Resultatet er bedre end ved normal paryk eller toupé, men også dyrere.

Claus Toftild
Af Claus Toftild, Frisør
Udgivet

Hår for Livet er et system, hvor helparykker eller hårdele (toupéer og hårproteser) bliver tilpasset individuelt til den enkelte. Resultatet er bedre end ved normal paryk eller toupé, men også dyrere.

Generelt om behandlingen

En mand før og efter behandling med Hår for Livet-systemet

En mand før og efter behandling med Hår for Livet. © Toftild 2010

Hår for Livet er individuelt fremstillede helparykker eller hårdele (toupeer og hårproteser). Parykkerne og hårdelene sidder permanent fast med en hudlim og kan også sidde semi-permanent fast ved anvendelse af medicinsk, kirurgisk tape.

Håret leveres som et abonnementssystem med en månedlig ydelse, hvor man automatisk er sikret udskiftning af håret 3 gange årligt og har mulighed for en månedlig kontrol, hvor håret afmonteres og renses.

Hår for Livet giver en meget høj bærekomfort og stor sikkerhed ved anvendelsen, fordi parykkerne og hårdelene sidder sikkert og kan anvendes 24 timer i døgnet. Hår for Livet fremstilles altid i ægte hår.

Egnethed

Hår for Livet-parykker og -hårdele er egnede til mennesker med et varigt hårtab og anvendes primært på områder, som er helt bare, det vil sige, hvor der absolut ingen hårvækst er.

Systemet anbefales ikke til mindre børn, da det er et system, der kræver særlig pleje og opmærksomhed af brugeren. Hår for Livet-produkterne er særligt egnede ved atypisk hovedform, det vil sige, hvor der er konstateret hovedmål, der er større eller mindre end standardmål.

Hår for Livet-systemet er ligeledes meget egnet som hårproteser ved ar og vansiring efter operation og ulykke.

Proceduren

Hår for Livet-parykker og -hårdele er altid fremstillet efter afstøbning eller skabelon.

Når håret skal monteres med hudlimen, påføres denne i tynde lag, typisk ad 3 gange, hvorefter håret monteres efter den afmærkning, der sikrer nøjagtig og naturlig hårgrænse. Håret sidder herefter typisk i 4 uger ad gangen, hvorefter man kommer ind til kontrol. Her afmonteres håret, hovedbunden peeles og renses, håret vaskes og renses bl.a. ved højtryksrens med vand og monteres herefter igen på issen.

Anvender man håret med medicinsk tape, har man mulighed for selv at foretage af– og påsætning. Tapen sættes fast i kanten rundt på parykken eller hårdelen, som er forsynet med klæbeflader. I begge tilfælde kan parykken anvendes 24 timer i døgnet.

Bi-virkninger

Der er ikke konstateret langtidsbivirkninger ved anvendelsen af Hår for Livet.

Ved første montering med hudlim bør man ikke tage bad i 24 timer for at sikre holdbarheden. Der foretages altid en hudtest, hvis man ønsker at anvende hudlimen, for at sikre at der ikke er sensibilisering, der kan udløse allergi.

Hudlimen består af 50 % vand samt 2 typer af bindemidler og konserveringsmiddel. Der kan rekvireres analyse og helbredsoplysninger på hudlimen. Taperne er identiske med de medicinske taper, der anvendes ved blandt andet stomi.

Behandlingens varighed

Hår for Livet-parykker og -hårdele anvendes permanent eller semi-permanent i 4 uger ad gangen.

De holder i ca. 4 måneder, hvorefter de udskiftes med en ny. Der er altså inkluderet 3 nye parykker eller hårdele pr. år.

Denne artikel er skrevet af , Frisør . Senest opdateret 23. marts 2020

Claus Toftild

Claus Toftild er uddannet frisør med efteruddannelse i paryk og toupéarbejde i Tyskland og USA. Claus har undervist i paryk og toupearbejde i mange år, og har bl.a videreudviklet hårsystemet Hår for Livet. Claus Toftild ejer og driver Toftild Alternativt Hår i Aalborg som udelukkende beskæftiger sig med parykker, toupeer og hårproteser.

Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Skønhedspleje

textsms0
remove_red_eye1
watch_later 4 måneder
Avatar of Gitte J by Gitte J
textsms31
remove_red_eye17k
watch_later 9 måneder, 3 uger
Avatar of mm1993 by mm1993
textsms1
remove_red_eye101
watch_later 9 måneder, 3 uger
Avatar of adelsten by adelsten
textsms2
remove_red_eye1.1k
watch_later 11 måneder, 2 uger
Avatar of kitkat by kitkat

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Andre emner

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye951
watch_later 6 år, 6 måneder
Avatar of JG55 by JG55
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye27
watch_later 7 år, 5 måneder
Avatar of Jesper20 by Jesper20
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye2
watch_later 7 år, 6 måneder
Avatar of Step1738 by Step1738
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye199
watch_later 7 år, 10 måneder
Avatar of GCjmus by GCjmus
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye8
watch_later 8 år, 5 måneder
Avatar of Rebekka12 by Rebekka12
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.