Grå stær-operation

Grå stær er en tilstand i øjet, som forårsager sløret syn/synsnedsættelse, og skyldes som regel en udvikling af uregelmæssigheder i øjet. Tilstanden er oftest aldersrelateret men kan opstå hos yngre personer, dog i sjældne tilfælde. Den eneste måde at fjerne grå stær på er ved en operation. ...

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Generelt om behandlingen

Grå stær er en tilstand i øjet, som forårsager sløret syn/synsnedsættelse, og skyldes som regel en udvikling af uregelmæssigheder i øjet. Tilstanden er oftest aldersrelateret men kan opstå hos yngre personer, dog i sjældne tilfælde.

Den eneste måde at fjerne grå stær på er ved en operation.

Egnethed

Personer, som lider af grå stær.

Det er vigtigt først at diskutere med en øjenlæge, hvorvidt en operation er nødvendig.

Proceduren

Ved grå stær-operation vil lægen starte med at lave et lille hul i øjet, hvorefter øjets naturlige linse knuses via ultralyd og suges ud. Den fjernede linse bliver herefter erstattet med en plastiklinse.

Operationen tager 15-20 minutter.

Bedøvelse

Operationen bliver udført i lokalbedøvelse og er ambulant.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for forværring eller komplet tab af synet.

Der er risiko for efterstær – en tilstand hvor uklarheder i den bagerste del af linsekapslen opstår. Dette kan dog behandles med laser.

Heling og bedring

Man kan forlade hospitalet samme dag og kan vende tilbage til vanlige aktiviteter efter et par dage. Anstrengende aktiviteter samt svømning bør dog undgås i de første par uger.

Man skal ikke regne med at kunne køre hjem selv, så det er en god ide at sørge for en anden form for transport.

Gennem de næste 2-3 uger vil man skulle benytte øjendråber med antibiotika, for at forhindre at kroppen afstøder det fremmede legeme i øjet.

Behandlingens varighed

Resultatet er permanent.

Ofte stillede spørgsmål om øjenkirurgi; grå stær, grøn stær og efterstær

Hvor mange får konstateret grå stær?

Ca. 40 % af alle over 60 år rammes af sygdommen grå stær.
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.