Gastric Plication (Gastrisk Plication)

Gastric Plication, er den mindst invasive fedmeoperation og henvender sig derfor til personer, som ønsker at opnå et mindre vægttab mellem 15-25 kg. Ved Gastric Plication reduceres mavesækkens størrelse, ved at folde mavesækken ind til en lille ærme-formet sæk og sys sammen. Størrelsen og kapaciteten af mavesækken reduceres markant, hvilket betyder at man hurtigere opnår en mæthedsfølelse med en langt mindre mængde mad.

Avatar of Heidi Hald Christensen
Udgivet

Gastric Plication, er den mindst invasive fedmeoperation og henvender sig derfor til personer, som ønsker at opnå et mindre vægttab mellem 15-25 kg. Ved Gastric Plication reduceres mavesækkens størrelse, ved at folde mavesækken ind til en lille ærme-formet sæk og sys sammen. Størrelsen og kapaciteten af mavesækken reduceres markant, hvilket betyder at man hurtigere opnår en mæthedsfølelse med en langt mindre mængde mad.

Generelt om Gastric Plication


Videoen er udgivet af BeLiteWeight. (Sprog: Engelsk)

Gastric Plication er den nyeste gastriske operation inden for fedmekirurgi, hvor mavesækkens størrelse reduceres helt uden at fjerne noget.

Ved Gastric Plication reduceres mavesækkens størrelse ved at folde mavesækken ind til en lille ærme-formet sæk og sy den sammen. Herved reduceres madindtag til en fjerdedel af den samlede kapacitet. Ved Gastric Plication forbliver der ikke nogen fremmede elementer i patientens krop, og der bliver ikke noget sundt væv skåret væk – dette er tilfældet ved andre typer af fedmebehandlinger. Maven forbliver intakt, og kirurgen ændrer ikke anatomien i kroppen. Man kan altid fjerne stingene igen, og være stillet som før indgrebet.

Udover at reducere størrelsen af mavesækken, vil en Gastric Plication sandsynligvis også påvirke produktionen, af de hormoner som er ansvarlige for sultfølelsen.

Egnethed

En Gastric Plication henvender sig til personer som ønsker at opnå et mindre vægttab på mellem 15-25 kg, men også til dig som har tendens til at spise for store portioner og derfor i længere tid har kæmpet med vægten. For at opnå det bedste resultat, bør patienter sideløbende foretage ændringer i deres spisevaner: spise en varieret, sund kost og dyrke fysiske aktiviteter.

Gastric Plication anbefales normalt ikke til folk med en af følgende problematikker:

 • Hvis operationen eller behandlingen udgør en urimelig risiko for patienten
 • Hvis patienten har inflammatoriske sygdomme i mave-tarmkanalen, såsom ulcera eller Crohns sygdom
 • Mavesår
 • Stor hiatal brok
 • Misbrug af alkohol og narkotika
 • Psykiske lidelser

Proceduren

Gastric Plication

Mavesækken foldes indad og væggene sys sammen

Ved Gastric Plication reduceres størrelsen af mavesækken ved at skære meget små snit på den forreste bugvæg ved hjælp af et laparoskop (kikkertudstyr). Derefter foldes mavesækken indad og væggene sys sammen. En Gastric Plication indebærer derfor ikke åben kirurgi. Størrelsen og kapaciteten af mavesækken reduceres markant hvilket betyder, at man hurtigere opnår en mæthedsfølelse med en langt mindre mængde mad.

Bedøvelse

En operation udføres under fuld bedøvelse og varer i gennemsnit 1-1,5 timer. I sig selv er proceduren enkel, og kræver ikke en langvarig hospitalsindlæggelse. Som regel er patientens ophold på hospitalet begrænset til to – højst fire dage.

Bi-virkninger

De mest almindelige bivirkninger er kvalme og opkast som dog typisk kun er til stede i op til en uge efter operationen.

Risiko for komplikationer

Som ved alle medicinske indgreb er der risici forbundet med Gastric Plication:

 • Mave forstoppelse
 • Tarmslyng
 • Perforering
 • Intern blødning
 • Infektion
 • Behovet for at skifte til åbne kirurgi

Komplikationerne er sjældne og risiko for alvorlige komplikationer er mindre end 1 %.

Heling og bedring

Typisk er patientens ophold på hospitalet begrænset til to – højst fire dage, og patienten kan vende tilbage til de normale aktiviteter i løbet af 7-10 dage efter en Gastric Plication.

Efter operationen er det nødvendigt at begrænse sin kost til bestemte typer mad som er let fordærvelige og som let kan glide ned. Det vil sige at der i de første to uger kun må indtages flydende mad, der udsætter maven for mindst muligt pres. Den nye og mindre mave kan kun rumme en mindre mængde drikke og mad. Derfor er det ikke muligt at spise store mængder mad eller drikke meget store mængder væske. Du vil meget hurtigt føle, at din appetit er nedsat. I takt med at kroppen tilpasser sig, vil du langsomt kunne øge mængden af mad og drikke.

Behandlingens varighed

En Gastric Plication er permanent og derfor som udgangspunkt livslang. Det forudsætter dog, at man indfører vedvarende livsstilændringer.

Hvis patienten vælger ikke at indføre ændringer med tanke på kost og aktivitetsniveau, er der en forhøjet risiko for at vægttabet er dårligt eller at patienten helt modsat intentionen tager på i vægt.

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.