Efterstær laserbehandling (YAG-laser)

Efterstær er en tilstand i øjet, som kan opstå efter en grå stær operation. Der kan gå flere år efter operationen, før efterstær udvikles. Når man bliver opereret for grå stær, fjernes øjets naturlige linse, hvorefter øjets linsekapsel holder den erstattede plastiklinse på plads. Hvis denne k ...

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Generelt om behandlingen

Efterstær er en tilstand i øjet, som kan opstå efter en grå stær operation. Der kan gå flere år efter operationen, før efterstær udvikles.

Når man bliver opereret for grå stær, fjernes øjets naturlige linse, hvorefter øjets linsekapsel holder den erstattede plastiklinse på plads. Hvis denne kapsel bliver uklar, udvikles efterstær.

Egnethed

Personer som lider af efterstær.

Proceduren

Først bedøves øjets slimhinde med særlige øjendråber. I nogle tilfælde vil lægen også iføre øjet en særlig kontaktlinse for at forhindre, at patienten blinker med øjet under indgrebet. Laseren brænder herefter et lille hul i den uklare linsekapsel for at fjerne efterstæren.

En behandling for efterstær tager som regel 10-15 minutter.

Bedøvelse

Der gives bedøvende øjendråber. Behandlingen er ambulant.

Bi-virkninger

Synet vil være sløret i op til 12 timer efter operationen.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for at skade den kunstige plastiklinse. Dette ses dog sjældent.

Der er risiko for hævelse i den gule plet i nethinden, samt nethindeløsning (gradvist synstab). Disse risici er dog også sjældne.

Heling og bedring

Man kan forlade hospitalet samme dag og kan vende tilbage til vanlige aktiviteter efter et par dage. Anstrengende aktiviteter samt svømning bør dog undgås i de første par uger.

Man skal ikke regne med at kunne køre hjem selv, så det er en god ide at sørge for en anden form for transport.

Behandlingens varighed

Resultatet er permanent.

Ofte stillede spørgsmål om øjenkirurgi; grå stær, grøn stær og efterstær

Hvor mange får konstateret grå stær?

Ca. 40 % af alle over 60 år rammes af sygdommen grå stær.
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.