Dermaroller

Dermaroller er en cylindrisk formet tromle besat med meget fine nåle. Det er en medicinsk enhed, der bruges ved hjælp af mikro-nåle til at nedbryde gammelt arvæv og stimulere hudceller til at formere sig. Denne celle-multiplikation resulterer i dannelsen af nyt væv af elastin- og kollagen-fibre ...

Generelt om behandlingen

Dermaroller er en cylindrisk formet tromle besat med meget fine nåle. Det er en medicinsk enhed, der bruges ved hjælp af mikro-nåle til at nedbryde gammelt arvæv og stimulere hudceller til at formere sig. Denne celle-multiplikation resulterer i dannelsen af nyt væv af elastin- og kollagen-fibre samt nye kapillærer til en forbedret blodtilførsel. Procedurerne bliver kaldt Scar Reduction Therapy (SRT – Ar Reduktions Terapi) & Collagen Induction Treatment (CIT – Kollagen Inducerings Behandling).

Overhuden (epidermis) bliver ikke beskadiget af en Dermaroller-behandling i modsætning til ablative og fraktionerede lasere, peeling samt andre nåle-enheder, da nålene på Dermaroller er mikro-tynde. Derfor er helingprocessen ved Dermarolleren kort.

Dermaroller forbedrer atrofiske ar og hudens struktur.

ADVARSEL: I Danmark findes der mange udbydere af såkaldte hjemmeruller eller Dermarollere til hjemmebrug. Brug af en billig hjemmerulle har ikke nogen gavnlig effekt. I værste fald kan du risikere, at du ridser huden og danner arvæv. En Dermaroller-behandling bør kun udføres af en godkendt behandler eller i form af det originale Dermaroller Home Care sæt, som gives til hjemmebrug efter vejledning fra behandleren.

Egnethed

Raske og sunde mænd og kvinder over 18 år er egnede til Dermaroller-behandling.

DermaRoller-behandling må ikke udføres, hvis du har hudinfektioner eller har dårligt reguleret sukkersyge. Du skal også oplyse, hvis du har nedsat blodstørkningsevne.

Proceduren

Dermaroller-systemet bygger på princippet om først at nedbryde huden gennem mikroperforering, som foretages med en medicinsk Dermaroller-rulle, som laver mikroskopiske huller i huden ved hjælpe af mikro-nåle.

Dermaroller-behandlingen er effektiv og stimulerer dannelsen af nye kollagenceller, som booster huden ved at ændre på over- og underhudens struktur. Derefter påføres en collagen-booster (lipo-peptide serum), som stimulerer hudens vigtigste vækst- og vitaliserende stoffer.

Kombinationen med først at nedbryde gammel hud og derefter booste genopbygning af ny hud, giver en meget synlig hudforyngende effekt. Hvert eneste hul virker ligeledes som center i kroppens egen helingsproces, ved at frigøre væksthormoner, der øger kollagen produktionen og ansporer til naturlig accelereret nydannelse af friskere yngre hudvæv.

Bedøvelse

Der påføres bedøvelsescreme på huden ca. 30 minutter inden Dermaroller-behandlingen påbegyndes. Behandlingen er derefter smertefri.

Bi-virkninger

Én af de store fordele ved Dermaroller er, at der kun er få bivirkninger ved denne behandlingsmetode.

Mikrohullerne vil lukkes efter ganske kort tid og medfører hverken sår eller ar, som man kan se i forbindelse med behandlinger udført med nogle typer laser eller syrepeeling.

Risiko for komplikationer

Dermaroller er en sikker procedure. Da nålene er så tynde, tager overhuden (epidermis) ikke skade. Allerede efter en time lukkes hullerne igen, hvorfor infektioner også er utroligt sjældne.

Heling og bedring

Huden vil være rød, som efter et par timer for meget i solen, men dette vil meget hurtigt forsvinde igen. Huden vil også føles lidt tør og ru de næste par dage og man kan gå på arbejde eller nyde en tur på café allerede få timer efter Dermaroller-behandlingen.

Makeup kan bruges allerede næste dag.

Behandlingens varighed

Behandlingen med Dermaroller varer typisk 30 min. Det afhænger dog af, hvor på kroppen den udføres.

Prisniveau

Prislejet for en enkelt behandling er typisk mellem 3.500-6.000 kr. Ofte får man rabat på de efterfølgende Dermaroller-behandlinger.

Lovkrav til behandler og klinik

Alle Dermaroller-klinikbehandlinger skal udføres af læger, sygeplejersker eller specialuddannede kosmetologer.

Ofte stillede spørgsmål om øvrige behandlinger

Kan medicin hjælpe på mine svedproblemer?

Måske kan medicin hjælpe på dit problem. Hvad enten du måtte døje med stor svedtendens i håndfladerne, under fødderne eller under armene, bør du i første omgang opsøge din egen læge. Han eller hun kan fortælle, hvorvidt medicin kan afhjælpe dit problem. Tabletter på recept er en af mulighederne i dag, men de har desværre ofte en del bivirkninger, så som udtalt mundtørhed, og i enkelte tilfælde kan de give synsbesvær. Lykkepiller er måske også en fornuftig mulighed. En behandling med aluminiumklorid i en alkoholopløsning eller Iontoforese, som er en slags elektrisk antiperspirant har også vist sig nyttigt. Som det fremgår af KosmetiskGuide.dk's trin for trin-guide kan en Botox-behandling i nogle tilfælde også afhjælpe problemer med stor svedtendens. I nogle tilfælde er et kirurgisk indgreb, hvor man fjerner hud og svedkirtler, eneste effektive metode. Resultatet ved en sådan operation er permanent. Tal med din egen læge herom.

Hvad er endermologi / endermologie?

FDA, som er den amerikanske kontrolmyndighed på området, har godkendt en behandlingform mod cellulitis (appelsinhud), kaldet endermologi. Endermologi er mekanisk massage-terapi, og kan afhjælpe cellulitis midlertidigt. Denne behandling er også kommet til Danmark, men konklusionen er fortsat, at der til dags dato ikke findes en permanent behandling mod cellulitis.

Denne artikel er skrevet af , Speciallæge i plastikkirurgi og Ph.d . Senest opdateret 14. april 2014

Thomas Bo Jensen

Thomas Bo Jensen arbejder som speciallæge i plastikkirurgi på Plastikkirurgisk afdeling, Århus Universitetshospital, hvor hans primære arbejdsområde er brystkirurgi. Ved siden af sit virke som kirurg har Thomas Bo Jensen opnået en god erfaring indenfor kosmetiske behandlinger med botox og fillers gennem kurser og patientbehandlinger. Han har udover kurser og kongresser dygtiggjort sig ved både 1 års forskning i USA og desuden 1 års arbejde som plastikkirurg på anerkendte Engelske hospitaler.

Mest læste svar i Spørg lægen om Fjernelse af rynker

check_circle1
remove_red_eye1.8k
Avatar of Birgitte by Birgitte
check_circle1
remove_red_eye881
Avatar of Mille16 by Mille16
check_circle1
remove_red_eye570
Avatar of chanel by chanel
check_circle1
remove_red_eye455
Avatar of pipse by pipse
check_circle1
remove_red_eye179
by Anonym
check_circle1
remove_red_eye176
Avatar of Jule by Jule
check_circle1
remove_red_eye141
Avatar of Frøken smil by Frøken smil
check_circle1
remove_red_eye116
Avatar of Pernille72 by Pernille72
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.