Brystvortereduktion

En reduktion af brystvorten eller areola er en forholdsvis simpel, hurtig og ukompliceret operation, som kan hjælpe personer, der føler, at deres brystvorter eller areolaer er for store.

En reduktion af brystvorten eller areola er en forholdsvis simpel, hurtig og ukompliceret operation, som kan hjælpe personer, der føler, at deres brystvorter eller areolaer er for store.

Generelt om behandlingen

Brystforstørrende operationer er meget populære iblandt kvindelige patienter, men somme tider er problemet ikke deres bryster, men rettere deres brystvorter. Mange føler, at areola (den mørke hud omkring brystvorten) er for stor eller puffet, mens andre er utilfredse med brystvortens længde eller vidde. Et problem der kan påvirke en kvindes (eller mands) selvtillid markant. Heldigvis er brystvortekirugi en forholdvis simpel og hurtig operation, som kan give et godt kosmetisk resultat.

Selv om operationen er forholdsvis risikofri, må man være opmærksom på, at når først man har reduceret brystvorten eller areola, så er der ingen vej tilbage. Derfor er det meget vigtigt, at man gør sin læge opmærksom på, hvilken størrelse man ønsker, at brystvorten skal være.

Brystvortekirugi er ofte kombineret med et brystløft, en brystforstørrelse eller en brystreduktion.

Egnethed

Sunde og raske personer over 18 år, der ønsker en formindskning af areola eller deres brystvorter.

Proceduren

Proceduren for en brystvortereduktion afhænger af patientens individuelle situation, og der er derfor flere forskellige variationer af denne form for operation.

Oftest vil lægen fjerne et stykke af brystvorten og derefter sy sammen med selvopløselige tråde.

Ved en formindskning af areola vil lægen typisk fjerne den yderste eller inderste del af areola, og derefter sy sammen. Hvis areola er meget stor, vil den såkaldte slikkepinds-metode blive benyttet. Her vil lægen lave et snit rundt om areola og et vertikalt snit fra brystvorten og ned til nedre del af brystet, hvorefter snittet lukkes med selvopløselige tråde. Snittet har form som en slikkepind, deraf navnet.

For nogle vil en mindskning af areola medføre et mindre løft af brystet. Dette afhænger dog af mængden, der bliver fjernet.

Bedøvelse

Operationen foregår normalt ambulant og i lokalbedøvelse.

Bi-virkninger

Proceduren er stort set smertefri.

Risiko for komplikationer

Der er en risiko for infektion eller tab af følelsen i brystvorterne. Dette er dog meget sjældent. Evnen til at amme er oftest bevaret.

I nogle tilfælde vil huden omkring areola tabe noget af sit pigment. Dette kan der dog rettes på via tatovering af brystvorten for at genskabe den tabte farve (også kaldet mikropigmentering).

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Operationen tager som regel mellem 1-2 timer, og patienten kan tage hjem hurtigt efter.

Patienten kan bade dagen efter. Arbejde kan genoptages efter et par dage, og aktiviteter inden for en uges tid. Sårene heler hurtigt, og der er oftest ingen synlige ar. Stingene er selvopløselige og vil komme ud efter en uges tid.

Behandlingens varighed

Resultatet er som udgangspunkt permanent, men kroppen vil naturligvis fortsat ældes, med de naturlige forandringer af brysterne, som det vil medføre.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Brystoperation

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Anden brystoperation

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye0
watch_later 1 måned, 4 uger
Avatar of lotteh4800 by lotteh4800
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye2
watch_later 2 måneder
Avatar of Infos by Infos
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye3
watch_later 2 måneder, 3 uger
Avatar of kknu by kknu
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye6
watch_later 5 måneder, 2 uger
by Anonym
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye13
watch_later 8 måneder, 2 uger
Avatar of Bine1 by Bine1
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.