Brystvortekirurgi af indadvendte brystvorter

En operation af indadvendte brystvorter er overstået i løbet af et par timer og giver oftest et flot, naturligt resultat med minimale ar.

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

En operation af indadvendte brystvorter er overstået i løbet af et par timer og giver oftest et flot, naturligt resultat med minimale ar.

Generelt om behandlingen

Indadvendte brystvorter er en tilstand, som nogle kvinder og mænd lider af. Indadvendte brystvorter anses for mange som en deformitet og forårsager ofte lav selvtillid. Ud over at være en kosmetisk gene kan tilstanden give problemer med amning hos kvinder.

Der findes forskellige grader af indadvendte brystvorter. Nogle kan opnå udadvendte brystvorter ved at manipulere/stimulere området. De vil dog hurtigt vende tilbage til deres indadvendte form. For andre vil det være helt umuligt for deres brystvorter at komme til at vende udad ad naturlig vej.

De fleste tilfælde af indadvendte brystvorter er genetisk bestemt, men kan også forekomme i forbindelse med amning, vægtøgning, eller andre hormonelle forandringer i kroppen. Hvis de ikke er medfødt, bør man dog blive undersøgt hos en læge, idet en pludselig udvikling af indadvendte brystvorter kan være et tegn på f.eks. brystkræft.

Det er også vigtigt at spørge sin læge omkring muligheden for amning, hvis det er årsagen til operationen, idet en mindre grad af indvendte brystvorter ikke nødvendigvis giver problemer med amning.

Egnethed

Sunde og raske personer over 18 år, som ikke har fået udført operationen før.

Proceduren

Ved en mildere grad af indadvendte brystvorter (som beskrevet foroven) vil lægen typisk lave et snit rundt om "foden" af brystvorten, hvorefter denne løftes udad sammen med areola (den mørke hud omkring brystvorten). Derefter sys der sammen omkring den udadvendte brystvorte, hvilket vil holde brystvorten på plads i en udadrettet position. Denne metode vil delvist bevare mælkekanalerne.

Ved indadvendte brystvorter, som har meget svært ved at vende udad, eller som slet ikke kan vendes udad, involverer proceduren som regel en bortskæring af mælkekanalerne, idet de er forkortede, og dermed gør det svært for brystvorten at vende udad. Denne metode bevarer derfor ikke mælkekanalerne, og kvindelige patienter vil derfor ikke være i stand til at amme. Kvinder med denne sværhedsgrad af indadvendte brystvorter kan dog allerede være uegnede til amning pga. brystvorternes tilstand.

Bedøvelse

Operationen foregår normalt ambulant og i lokalbedøvelse.

Risiko for komplikationer

I de fleste tilfælde vil de efterladte ar falme og blive meget svage, men hos nogle vil de forblive meget synlige.

Ved milde grader af tilstanden burde mælkekanalerne forblive delvist intakte, men der er en risiko for at miste sin evne til at amme.

Der er en risiko for tab af følelsen i brystvorterne. Dette er dog meget sjældent.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Det vil være muligt at tage hjem samme dag, men idet man stadig vil være døsig fra bedøvelsen, vil man være ude af stand til selv at køre hjem.

Eventuelle smerter vil kunne undertrykkes med smertestillende medicin og vil forsvinde i løbet af de næste par dage. Området vil typisk hæve efter et par dage, hvorefter hævelserne vil falme. Stingene fjernes ca. 4 dage efter operationen, og man kan derefter genoptage sit arbejde efter et døgns tid. Dog frarådes overanstrengende aktiviteter.

Behandlingens varighed

Resultatet er permanent.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.

Ofte stillede spørgsmål om øvrige behandlinger

Kan medicin hjælpe på mine svedproblemer?

Måske kan medicin hjælpe på dit problem. Hvad enten du måtte døje med stor svedtendens i håndfladerne, under fødderne eller under armene, bør du i første omgang opsøge din egen læge. Han eller hun kan fortælle, hvorvidt medicin kan afhjælpe dit problem. Tabletter på recept er en af mulighederne i dag, men de har desværre ofte en del bivirkninger, så som udtalt mundtørhed, og i enkelte tilfælde kan de give synsbesvær. Lykkepiller er måske også en fornuftig mulighed. En behandling med aluminiumklorid i en alkoholopløsning eller Iontoforese, som er en slags elektrisk antiperspirant har også vist sig nyttigt. Som det fremgår af KosmetiskGuide.dk's trin for trin-guide kan en Botox-behandling i nogle tilfælde også afhjælpe problemer med stor svedtendens. I nogle tilfælde er et kirurgisk indgreb, hvor man fjerner hud og svedkirtler, eneste effektive metode. Resultatet ved en sådan operation er permanent. Tal med din egen læge herom.

Hvad er endermologi / endermologie?

FDA, som er den amerikanske kontrolmyndighed på området, har godkendt en behandlingform mod cellulitis (appelsinhud), kaldet endermologi. Endermologi er mekanisk massage-terapi, og kan afhjælpe cellulitis midlertidigt. Denne behandling er også kommet til Danmark, men konklusionen er fortsat, at der til dags dato ikke findes en permanent behandling mod cellulitis.

Før- og efterbilleder

Artikler

 • Brystet er for de fleste kvinder et vigtigt symbol på feminitet og seksualitet, og derfor vælger flere og flere at få foretaget en brystoperation enten i form af en brystforstørrende operation, brystløft, brystreduktion eller brystrekonstruktion.

 • Brystet er for de fleste kvinder et vigtigt symbol på feminitet og seksualitet, og derfor vælger flere og flere at få foretaget en brystoperation enten i form af en brystforstørrende operation, brystløft, brystreduktion eller brystrekonstruktion.

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.