Brystløft

Et brystløft er en mulighed, hvis brysterne hænger. Ved operationen omformer og løfter man brysterne. I nogle tilfælde vil indsættelse af brystimplantater i forbindelse med brystløft give et bedre kosmetisk resultat.

Et brystløft er en mulighed, hvis brysterne hænger. Ved operationen omformer og løfter man brysterne. I nogle tilfælde vil indsættelse af brystimplantater i forbindelse med brystløft give et bedre kosmetisk resultat.

Generelt om brystløft

Med tiden vil faktorer som graviditet, amning, vægtforandring og tyngdekraften påvirke kvindens bryster. Når huden mister sin elasticitet, vil brysterne ofte miste deres form og fasthed og begynde at hænge. Et brystløft anvendes netop, hvis ovenstående gør sig gældende.

En kirurgisk operation kan løfte og omforme hængende bryster. Et brystløft kan evt. udføres samtidigt med indlæggelse af brystimplantater, hvis man måtte ønske dette. Dette kan i nogle tilfælde forbedre det kosmetiske resultat.

Indsættelse af brystimplantater vil have den betydning, at brysterne bliver større og mere faste.

Hvem er egnet til et brystløft?

Sunde og raske kvinder over 18 år, der har store og/eller hængende bryster.

Hvordan foregår et brystløft?

Der findes en del forskellige teknikker, men den mest almindelige procedure er at lave et såkaldt anker-formet snit. Dvs. et snit rundt om areola (det mørke område, der omkranser brystvorten), et snit fra brystvorten og ned til nedre del af brystet og til sidst et bueformet snit, som følger brystets naturlige kontur.

Herefter fjernes overskydende hud, for til sidst at flytte brystvorten og areola længere op på brystet.

En anden og nyere teknik er den vertikale metode, også kaldet Le Jour- eller slikkepinds-metoden, hvor man kan nøjes med et snit rundt om areola og et vertikalt snit (deraf navnet) fra brystvorten og ned til nedre del af brystet. Herefter er princippet det samme som anker-metoden. Fordelen ved den vertikale metode er, at man undgår det horisontale snit og patienten vil dermed få et ar mindre.

Man kan som hovedregel sige, at jo større brystet er, og jo mere det hænger, desto større vil snittene og dermed arrene blive.

Klinikkerne oplyser normalt ikke selv, hvilken teknik de bruger. Kontakt den enkelte klinik, hvis du vil vide mere om den teknik, der anvendes.

2-4 timer alt efter behandlingens omfang.

Hvordan bliver man bedøvet?

Operationen foregår enten ambulant eller under indlæggelse og enten i lokal- eller fuld bedøvelse, alt efter indgrebets omfang og karakter.

Hvilke bi-virkninger er der ved brystløft?

Midlertidige blodudtrædninger (blå mærker), hævelse, ubehag og kvalme, følelsesløshed og tør hud på brysterne. Permanente ar. Brystsmerter i ca. 2 uger.

Hvilke risici er der ved brystløft?

Der er risiko for dårlig heling, hvilket kan betyde store og grimme ar. Infektion, som kan medføre at huden falder af. Uens placering af brystvorterne. Permanent tab af følelsen i brystvorterne.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages efter 1-2 uger. Som hovedregel kan man sige, at patienten bør afholde sig fra tunge løft, anstrengende motion og sport samt sex i op til 4 uger. Der kan gå mellem nogle måneder til et år før arrene begynder at blive mindre synlige.

Hvor lang tid holder resultatet af et brystløft?

Et brystløft giver ikke et permanent resultat, men vil have effekt i mange år ud i fremtiden.

Det er vigtigt at slå fast, at ingen form for kirugi kan sætte en stopper for tyngdekraften permanent.

Hvad koster brystløft?

Et brystløft koster i Danmark lige fra 15.000 til 50.000 kr. alt efter omfanget, om man skal have indlagt implantater, samt typen af bedøvelse, og hvorvidt der er indlæggelse med i prisen. Hold derfor godt øje med, hvad prisen inkluderer, når du sammenligner klinikkerne.

I tilfælde, hvor brysterne er så store eller hænger så meget, at de giver fysiske gener, kan man muligvis få operationen betalt af sygesikringen. Dette kræver en henvisning fra egen læge.

Hvem må udføre et brystløft?

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Mylooks Community

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Anden brystoperation

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye0
watch_later 1 måned, 3 uger
Avatar of lotteh4800 by lotteh4800
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye2
watch_later 2 måneder
Avatar of Infos by Infos
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye3
watch_later 2 måneder, 3 uger
Avatar of kknu by kknu
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye6
watch_later 5 måneder, 1 uge
by Anonym
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye13
watch_later 8 måneder, 1 uge
Avatar of Bine1 by Bine1
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.