Brystforstørrelse, mænd

Æstetisk kirurgi for mænd er en gradvis stigende realitet. En brystforstørrende operation for mænd har til formål at give patienten mere volumen til brystkassen. En sådan operation består i at indsætte et silikonebrystimplantat i hver af brysterne. Der er ikke tale om de samme brystimplantater d ...

Generelt om behandlingen

Æstetisk kirurgi for mænd er en gradvis stigende realitet. En brystforstørrende operation for mænd har til formål at give patienten mere volumen til brystkassen. En sådan operation består i at indsætte et silikonebrystimplantat i hver af brysterne. Der er ikke tale om de samme brystimplantater der bruges til kvinder, men derimod nogle proteser specielt designet til mandens anatomi.

Vær klar over, at indsættelse af sådanne implantater kun vil give patienten en større brystkasse. Man vil ikke efterfølgende kunne se muskelfibrene gennem huden, og brystet vil heller ikke være defineret på samme måde, som hvad der kan opnås gennem intensiv træning.

En brystforstørrende operation kan være velegnet til bodybuildere, som ikke kan opnå optimal form og facon på trods af hård træning. Men også til mænd, som ønsker en forbedring af overkroppens udseende, men ikke har tid til hektisk træning. Omtalte behandling kan ligeledes egne sig til mænd, som har pådraget sig skade på brystmusklen eller til mænd, hvor brystmusklen er fraværende (det polske syndrom).

Implantatet kan variere i både form og størrelse, hvilket muliggør en individuel tilpasning alt efter patientens behov.

Proceduren

Det tilrådes at stoppe med tæning i 1-2 uger inden operationen finder sted, da helingen efterfølgende vil være nemmere. Der lægges et snit i patientens armhule. På den måde gemmer man de efterfølgende ar som pådrages væk. Ved hjælp af et endoskop (lille kikkert) laver kirurgen et hulrum under brystmusklen, for at gøre plads til implantatet. Brystmusklen separeres ikke midlertidigt fra ribbenene eller brystbenet, som ved en brystforstørrende operation for kvinder.

Et fleksibelt og holdbart silikoneimplantat, tilpasset patientens bryst, af cohesive gel (fast gel) indsættes nu gennen snittet og placeres direkte under brystmusklen. Herefter indoperes det andet implantat, og lægen vil slutteligt sikre sig symmetri, inden der endeligt sys sammen.

Bedøvelse

Operation foregår oftest i fuld bedøvelse og under indlæggelse.

Bi-virkninger

Der vil være en del smerter de efterfølgende 4-5 dage. Disse kan dog dæmpes med medicin. Senere hen vil patienten opleve ømhed, ubehag og kløen. Man vil også pådrage sig en del blodudtrædninger (blå mærker), som dog også vil forsvinde med tiden.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for at implantatet placeres upræcist, eller at der går infektion omkring det, hvorfor en ny operation vil være nødvendig.

Der også risiko for, at arvævet rundt om det kunstige implantat vil blive meget stramt og hårdt. Dette skyldes organismens reaktion på implantatets unaturlige form og kaldes kapselkontraktur eller kapselstramning.

Ved enhver operation er der risiko for komplikationer i forbindelse med bedøvelsen, blødninger, infektion, dårlig sårheling og blodansamlinger.

Ingen kirurgi er risikofri, men det er samtidig vigtigt at påpege, at meget alvorlige komplikationer er meget sjældne.

Der er risiko for at implantaterne med tiden vil forflytte sig. Ved en mindre forskydning vil dette ikke bemærkes, men ved stor asymmetri er en ny operation nødvendig for at genoprette balancen.

Følelsesløshed i indre overarm kan indtræffe midlertidigt eller i værste tilfælde permanent, hvis der sker beskadigelse af nerven under indsættelse af proteserne.

Heling og bedring

Forbinding og suturerne (trådene ved sammensyning) vil blive fjernet i løbet af nogle dage. Arbejde kan normalt genoptages efter en ugestid. Anstrengende aktiviteter, som styrketræning og aerobic, bør undgås i 4-6 uger. Efter en måned vil arrene langsomt blive mindre tydelige, og de vil være svære at se.

Behandlingens varighed

En brystforstørrende operation for mænd tager normalt mellem 1-2 timer afhængig af bl.a. karakter og patientens anatomi.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Anden plastikkirurgi og kosmetisk behandling

textsms1
remove_red_eye681
watch_later 4 år
Avatar of tuttelutter by tuttelutter
textsms9
remove_red_eye639
watch_later 4 år, 1 måned
Avatar of susantrm by susantrm

textsms108
remove_red_eye5.9k
watch_later 4 år, 2 måneder
Avatar of Bella by Bella
textsms0
remove_red_eye480
watch_later 4 år, 7 måneder
Avatar of Bella by Bella

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Brystoperation for mænd

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye28
watch_later 2 år, 7 måneder
Avatar of Michael1990 by Michael1990
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye23
watch_later 7 år, 3 måneder
Avatar of juice89 by juice89
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye8
watch_later 8 år, 3 måneder
Avatar of Mink by Mink
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye7
watch_later 9 år, 6 måneder
Avatar of lina-pigen by lina-pigen
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye11
watch_later 9 år, 11 måneder
Avatar of denfortvivlede by denfortvivlede
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.