Man kan vælge at lægge brystimplantatet over eller under musklen. Musklen, der her tales om, er brystmusklen.

Lægger man implantatet over musklen, ligger det mellem brystmusklen og selve brystvævet. Lægger man det under musklen, kommer det til at ligge i lommen mellem den store brystmuskel og ribbenene. Se forskellen på figur 1.

Placering af implantaterne - over eller under musklen

Fig. 1. Placering af brystimplantatet over eller under brystmusklen

Om implantatet skal lægges over eller under musklen, afhænger meget af din kropsbygning, og især dine brysters facon.

Hvis brystet hænger i forvejen, vil man som regel vælge at lægge implantatet over musklen, så det ikke kommer til at sidde for højt i forhold til det naturlige brystvæv. Især ved meget slanke patienter vil man, hvis man lægger implantatet uden på musklen, ofte kunne se en tydelig kant øverst, hvor protesen starter. Er patienten til gengæld meget slank og har strittende bryster i forvejen, vil man vælge at lægge implantatet under musklen.

Generelle fordele ved at få implantatet under musklen er, at det bliver sværere at mærke, og det giver ikke så store problemer i forbindelse med mammografi (screening for brystkræft).

Hvis man vælger at lægge implantaterne under brystmusklen, er det nødvendigt at løsne den nederste del af musklen for at undgå, at implantaterne bliver mast flade, når patienten spænder musklen. Patienten vil derfor opleve flere smerter i dagene efter operationen, end hvis implantaterne lægges over musklen. Indgrebet tager også længere tid, og en eventuel re-operation er mere vanskelig.

Fordelen ved at lægge implantaterne over musklen er, at operations- og helingstiden bliver kortere, og at en eventuel re-operation bliver lettere.

Når du går til den indledende konsultation hos din plastikkirurg, vil du blive vejledt om, hvilken løsning der vil passe bedst til netop dig.

Kilde & illustrationer: Sundhedsstyrelsen.

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.