Botox mod håndsved

Botulinum toxin, også kaldet Botox, et effektivt lægemiddel til behandling af hyperhidrose (abnorm svedtendens). Ved at sprøjte Botox ind i det svedende område med mikroinjektioner i håndflade og i fingre, mindskes signalvejen fra nerveenderne til svedkirtlerne, hvorved svedproduktionen hæmmes. ...

Generelt om behandlingen

Botulinum toxin, også kaldet Botox, et effektivt lægemiddel til behandling af hyperhidrose (abnorm svedtendens). Ved at sprøjte Botox ind i det svedende område med mikroinjektioner i håndflade og i fingre, mindskes signalvejen fra nerveenderne til svedkirtlerne, hvorved svedproduktionen hæmmes. Det er en yderst effektiv behandling.

Botulinum toxin er faktisk et potent nervegiftstof udvundet fra bakterien Clostridium Botulinum. Men til behandlingsformål bliver Botulinum toxin fortyndet med saltvand, så det på ingen måde er farligt.

Botox er et registreret varemærke, og lægemidlet Botulinum Toksin fås også fra en lang række andre producenter under navne som Dysport, Azzalure, etc.

Egnethed

Hvis du er henvist til en speciallæge (hudlæge) kan denne læge indstille dig til behandling dækket af Den Offentlige Sygeforsikring. Der skal dog gå 6 måneder i mellem hver behandling.

Proceduren

For at mindske svedproduktion indprøjter man stoffet, så det blokerer nerveimpulserne til svedkirtlerne.

Bedøvelse

Det er op til hver enkelt klinik, hvilken teknik/bedøvelse de vælger at anvende. Spørg derfor klinikken, hvis du ønsker at vide mere.

Bi-virkninger

Eventuelle bivirkninger efter behandling med Botox er forbigående. Der kan konstateres midlertidig svaghed i pincetgrebet og andre håndmuskler efter behandling.

Risiko for komplikationer

Der er ydermere risiko for, at kroppen bliver immun over for det aktive stof, hvilket betyder, at man må droppe behandlingen, da hverken Botox eller Dysport vil have effekt.

De langsigtede risici ved brug af botulinum toksin er ukendt.

Heling og bedring

De fleste kan vende tilbage til deres arbejde med det samme eller den efterfølgende dag alt efter hvilke teknik den enkelte klinik anvender. Der kan opstå blå mærker på nogle af de stiksteder, men de forsvinder i løbet af et par dage.

Behandlingens varighed

Effekten af Botox varer 3-6 måneder, og skal gentages 2-4 gange om året. De første måneder efter behandlingen oplever patienter typisk at være helt tørre, hvorefter der sker en langsom tilbagekomst af svedtendensen, indtil næste behandling bliver nødvendig.

Man skal være opmærksom på, at effekten af indsprøjtningerne i mange tilfælde først indtræder nogle dage efter behandlingen, i enkelte tilfælde kan der gå op til en uge.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Som medhjælp må anvendes læger og sygeplejersker.

En medhjælp må gerne selvstændigt udføre behandlingen, uden en læge er til stede. Den ansvarlige læge skal blot have sin daglige gang på klinikken.

Denne artikel er skrevet af , Speciallæge i plastikkirurgi . Senest opdateret 30. april 2019

Ole Momsen

Ole Momsen er én af landets mest erfarne plastikkirurger med solid spændvidde i hele det kosmetisk plastikkirurgiske subspeciale. 31 års erfaring i kirurgi, heraf 22 år som speciallæge i plastikkirurg ved ansættelser på Aarhus og Odense Universitetshospitaler. Ole Momsen dækker alle de store områder inden for kosmetisk kirurgi med speciel kompetence inden for ansigtsoperationer inkl. næseoperationer, men har også været med til at udvikle kropsmodellering med fedttransplantationer. Senest har Ole Momsen sammen med sygeplejerske Dunja Kirkebæk stået for udviklingen af en effektiv og skånsom behandling af abnorm svedtendens.

Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Injektionsbehandling (indsprøjtning)

textsms1
remove_red_eye0
watch_later 2 måneder
Avatar of Line6745 by Line6718
textsms0
remove_red_eye0
watch_later 4 måneder, 1 uge
Avatar of Furmami by Klara
textsms0
remove_red_eye2
watch_later 7 måneder, 2 uger
Avatar of Vica by Mulle
textsms1
remove_red_eye33
watch_later 11 måneder, 2 uger
Avatar of NynneSmil by Nynnesmil
textsms0
remove_red_eye4
watch_later 1 år
Avatar of Ninthe by Ninthe
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.