Baldeløft

De fleste vil gennem tiden opleve, at deres bagdel begynder at vende sydpå. For nogle kan det ske i en sådan grad, at det kan forårsage problemer med selvtilliden. Personer, som har undergået et større vægttab, kan være stillet med samme problem, og i begge tilfælde kan det være svært at opnå ...

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Generelt om behandlingen

De fleste vil gennem tiden opleve, at deres bagdel begynder at vende sydpå. For nogle kan det ske i en sådan grad, at det kan forårsage problemer med selvtilliden.

Personer, som har undergået et større vægttab, kan være stillet med samme problem, og i begge tilfælde kan det være svært at opnå det ønskede kosmetiske resultat ad naturlig vej. Når motion og styrketræning ikke viser sig effektivt nok, kan bagdelsplastik -også kaldet baldeløft – være en løsning.

Et baldeløft/bagdelsplastik må ikke forveksles med indsættelse af baldeimplantater eller baldeforstørrelse med eget fedt. Disse operationer har til formål at gøre bagdelen større eller løfte den ved at indlægge fedt eller implantater. Ved et baldeløft løfter man derimod bagdelen ved at fjerne hud. Løft og forstørrelse af balderne kan dog godt kombineres.

Et baldeløft bliver ofte kombineret med en fedtsugning.

Egnethed

Sunde og raske mænd og kvinder over 18 år med ønske om en mindre hængende bagdel kan være egnede til et baldeløft.

Proceduren

Metoden for et baldeløft varierer meget afhængigt at den individuelle patients situation.

I de fleste tilfælde vil der blive lavet et snit langs den øvre del af bagdelen, hvorefter lægen vil fjerne dele af hud og evt. fedt. En anden metode involverer tråde, som kan hjælpe med at ophejse bagdelen.

Baldeløftet tager typisk 3-5 timer.

Bedøvelse

Bagdelsplastik udføres under fuld bedøvelse.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for asymmetriske balder.

Der er risiko for grimme ar fra snittene. Lægen vil dog forsøge at gemme disse så godt som muligt.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

De fleste vil kunne vende tilbage til deres arbejde inden for de næste 2-3 uger, forbeholdt at jobbet ikke primært er i siddende stilling.

Det frarådes helt at sidde ned i den første uges tid efter et baldeløft, og man bør undgå aktiviteter så som motion gennem de næste 3 måneders tid.

Det vil tage omkring 4-6 måneder, før det opererede område er helet helt. De værste hævelser vil dog fortage i løbet af den første måneds tid.

Behandlingens varighed

Et baldeløft er forholdsvis permanent, men kan påvirkes af faktorer så som vægtøgning, livsstil og alder.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Baldeløft må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.

Ofte stillede spørgsmål om øvrige behandlinger

Kan medicin hjælpe på mine svedproblemer?

Måske kan medicin hjælpe på dit problem. Hvad enten du måtte døje med stor svedtendens i håndfladerne, under fødderne eller under armene, bør du i første omgang opsøge din egen læge. Han eller hun kan fortælle, hvorvidt medicin kan afhjælpe dit problem. Tabletter på recept er en af mulighederne i dag, men de har desværre ofte en del bivirkninger, så som udtalt mundtørhed, og i enkelte tilfælde kan de give synsbesvær. Lykkepiller er måske også en fornuftig mulighed. En behandling med aluminiumklorid i en alkoholopløsning eller Iontoforese, som er en slags elektrisk antiperspirant har også vist sig nyttigt. Som det fremgår af KosmetiskGuide.dk's trin for trin-guide kan en Botox-behandling i nogle tilfælde også afhjælpe problemer med stor svedtendens. I nogle tilfælde er et kirurgisk indgreb, hvor man fjerner hud og svedkirtler, eneste effektive metode. Resultatet ved en sådan operation er permanent. Tal med din egen læge herom.

Hvad er endermologi / endermologie?

FDA, som er den amerikanske kontrolmyndighed på området, har godkendt en behandlingform mod cellulitis (appelsinhud), kaldet endermologi. Endermologi er mekanisk massage-terapi, og kan afhjælpe cellulitis midlertidigt. Denne behandling er også kommet til Danmark, men konklusionen er fortsat, at der til dags dato ikke findes en permanent behandling mod cellulitis.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Anden plastikkirurgi og kosmetisk behandling

textsms9
remove_red_eye639
watch_later 6 år, 7 måneder
Avatar of susantrm by susantrm

textsms108
remove_red_eye5.9k
watch_later 6 år, 8 måneder
Avatar of Bella by Bella
textsms0
remove_red_eye480
watch_later 7 år, 1 måned
Avatar of Bella by Bella

Mest læste svar i Spørg lægen om Mave-, arm- og lårplastik

check_circle1
remove_red_eye459
Avatar of k_bach by k_bach
check_circle1
remove_red_eye329
Avatar of Jumaco01 by Julie
check_circle1
remove_red_eye293
Avatar of rollepige by rollepige
check_circle1
remove_red_eye66
Avatar of håbet 1978 by håbet 1978
check_circle1
remove_red_eye65
Avatar of HelleHa by HelleHa
check_circle1
remove_red_eye40
Avatar of nille24 by nille24
check_circle1
remove_red_eye38
Avatar of soesser0505 by soesser0505
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.