Baldeimplantater

Formålet med at få indopereret baldeimplantater er at forbedre bagdelens facon og volumen. Målet er ydermere at opnå en naturlig kurve og størrelse med en flot glidende overgang til talje og hofter. Sagt med andre ord er en sådan operation bl.a. velegnet til både mænd og kvinder, som populært sa ...

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Generelt om behandlingen

Formålet med at få indopereret baldeimplantater er at forbedre bagdelens facon og volumen. Målet er ydermere at opnå en naturlig kurve og størrelse med en flot glidende overgang til talje og hofter. Sagt med andre ord er en sådan operation bl.a. velegnet til både mænd og kvinder, som populært sagt ikke har så meget bagdel, og som ønsker at gøre noget herved.

Hvis man ønsker en større bagdel, har man i dag 2 muligheder. Man kan enten få opereret et specielt ovalt silikoneimplantat ind i hver balde. Man kan også få transplanteret eget fedt, hentet f.eks. fra hofter eller mave, ind i balderne.

I flere lande, især i Sydamerika og USA er baldeimplantater en populær operation. I Danmark foretrækker kirurgerne dog at tilbyde baldeførstørrelse med patientens eget fedt, da man her slipper for de mange komplikationer, der kan følge af at have implantater i balderne.

Implantatet kan variere i både form og størrelse, hvilket muliggør en individuel tilpasning alt efter patientens behov.

Proceduren

Ved indoperering af silikoneimplantater i balderne har en kirurg typisk to muligheder, når han eller hun skal lægge et snit.

Kirurgen kan enten vælge at lægge snittet under balden, hvor balden møder bagsiden af låret eller han/hun kan vælge at lægge det i folden mellem balderne. Ved netop at lægge snittet der skjules arret, hvorfor dette må betragtes som værende den teknik, der giver det flotteste resultat. Dog er risikoen for infektion, ved at lægge snittet i folden mellem balderne, en smule større.

Implantatet kan herefter placeres enten over eller under musklen, ligesom ved en brystoperation. Lægen vil efter indsættelse af begge implantater sikre sig symmetri, og derefter sy såret sammen.

En bagdelsforstørrelse kan som sagt også ske ved at transplantere fedt til balderne. Ved et sådan tilfælde vil kirurgen starte med at fedtsuge fra enten hofterne, maven eller ryggen. Fedtet injiceres herefter ind i balderne som et mangfoldigt internt spind.

Man er nødsaget til at indprøjte 30-50% mere end nødvendigt er, da noget af fedtet opsuges.

Bedøvelse

Operationen foregår oftest i fuld bedøvelse, men kan også foretages i lokal bedøvelse. Enten ambulant eller under indlæggelse.

Bi-virkninger

At få foretaget en bagdelsforstørrelse kan efter endt operation gøre en smule ondt, da vævet vil forstrækkes. Specielt hvis implanterne placeres under musklen. Denne smerte vil dog aftage efter 48 timer.

Når man vågner op efter operationen, vil man føle sig træt, stiv og øm. Derudover vil man pådrage sig en del blodudtrædninger (blå mærker).

Risiko for komplikationer

Der er risiko for at implantatet placeres upræcist, eller at der går infektion omkring det, hvorfor en ny operation vil være nødvendig.

Der også risiko for, at arvævet rundt om det kunstige implantat vil blive meget stramt og hårdt. Dette skyldes organismens reaktion på implantatets unaturlige form og kaldes kapselkontraktur eller kapselstramning.

Ved enhver operation er der risiko for komplikationer i forbindelse med bedøvelsen, blødninger, infektion, dårlig sårheling og blodansamlinger.

Ingen kirurgi er risikofri, men det er samtidig vigtigt at påpege, at meget alvorlige komplikationer er meget sjældne.

Ved indoperering af baldeproteser er der risiko for et asymmetrisk udseende, eller at implantaterne på et senere tidspunkt vil forflytte sig, hvorfor en ny operation måske vil være nødvendig.

Der risiko for, at silikoneimplantaterne sprænger, hvilket dog sker meget sjældent.

Ved fedttransplantation er der risiko for, at for meget fedt opsuges, og en ny operation skal gennemføres.

Heling og bedring

Arbejde kan normalt genoptages efter 1-2 uger. Ved transplantation af fedt – en smule tidligere. Fysisk træning bør undgås i 4-6 uger.

Behandlingens varighed

En baldeforstørrelses-operation tager normalt mellem 2-3 timer. Længden på en sådan procedure afhænger dog bl.a. af patientens anatomi, typen af anæstesi (bedøvelse) og af hvilken teknik der benyttes.

Fedttransplantations-teknikken tager længere tid at udføre end ved indsættelse af implantater.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.

Ofte stillede spørgsmål om øvrige behandlinger

Kan medicin hjælpe på mine svedproblemer?

Måske kan medicin hjælpe på dit problem. Hvad enten du måtte døje med stor svedtendens i håndfladerne, under fødderne eller under armene, bør du i første omgang opsøge din egen læge. Han eller hun kan fortælle, hvorvidt medicin kan afhjælpe dit problem. Tabletter på recept er en af mulighederne i dag, men de har desværre ofte en del bivirkninger, så som udtalt mundtørhed, og i enkelte tilfælde kan de give synsbesvær. Lykkepiller er måske også en fornuftig mulighed. En behandling med aluminiumklorid i en alkoholopløsning eller Iontoforese, som er en slags elektrisk antiperspirant har også vist sig nyttigt. Som det fremgår af KosmetiskGuide.dk's trin for trin-guide kan en Botox-behandling i nogle tilfælde også afhjælpe problemer med stor svedtendens. I nogle tilfælde er et kirurgisk indgreb, hvor man fjerner hud og svedkirtler, eneste effektive metode. Resultatet ved en sådan operation er permanent. Tal med din egen læge herom.

Hvad er endermologi / endermologie?

FDA, som er den amerikanske kontrolmyndighed på området, har godkendt en behandlingform mod cellulitis (appelsinhud), kaldet endermologi. Endermologi er mekanisk massage-terapi, og kan afhjælpe cellulitis midlertidigt. Denne behandling er også kommet til Danmark, men konklusionen er fortsat, at der til dags dato ikke findes en permanent behandling mod cellulitis.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Anden plastikkirurgi og kosmetisk behandling

textsms9
remove_red_eye639
watch_later 6 år, 7 måneder
Avatar of susantrm by susantrm

textsms108
remove_red_eye5.9k
watch_later 6 år, 8 måneder
Avatar of Bella by Bella
textsms0
remove_red_eye480
watch_later 7 år, 1 måned
Avatar of Bella by Bella
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.