Bagdelsformindskning

Ved en bagdelsformindskning fjernes det uønskede fedt omkring bagdelen i håb om at skabe en mere proportionel kropssymmetri. Det overskydende fedt bliver fjernet via en fedtsugning af de uønskede fedtdepoter.

Ved en bagdelsformindskning fjernes det uønskede fedt omkring bagdelen i håb om at skabe en mere proportionel kropssymmetri. Det overskydende fedt bliver fjernet via en fedtsugning af de uønskede fedtdepoter.

Generelt om behandlingen

Mange mennesker, primært kvinder, kan føle sig plaget af en for stor bagdel. Der lader til at være en arvelig tendens hos kvinder til at lagre fedt omkring bagdelen, og for nogle er det umuligt at komme af med, selv for de som dyrker regelmæssig motion og spiser sundt. Dette problem kan dog afhjælpes ved at fjerne det stædige, overskydende fedt.

Det overskydende fedt fjernes via en fedtsugning, hvor fedt og overskydende fedtceller bliver suget ud. Fjernelsen af fedtcellerne medfører, at patienten ikke vil tage på i vægt igen i det område, idet der er færre fedtceller til at lagre fedt omkring bagdelen i.

Fedtdepoter fra bagdelen fjernes typisk fra lænden, på baglåret lige under baldefolden, eller på siden af hofterne (også kaldet ridebukselår). Behandlingen varierer derfor fra patient til patient, alt efter deres individuelle form og behov.

Hos de patienter som ønsker en forholdsvis stor mængde fedt fjernet, kan det føles nødvendigt at kombinere operationen med et baldeløft for at fjerne overflødig hud efter operationen og give bagdelen et løft.

Egnethed

En perfekt kandidat til denne operation er en sund, psykisk stabil, ikke-ryger over 18, med elastisk hud og med en stabil vægt.

Formålet med en bagdelsformindskning er ikke vægttab, men i stedet en hjælp til normalvægtige mennesker som ønsker en mere proportionel bagdel men som ikke kan komme af med det overskydende fedt gennem motion.

Proceduren

Inden operationen vil lægen tage et kig på patienten og markere de områder, som patienten ønsker fjernet.

Under operationen skærer lægen et mindre snit (oftest under baldens fold) og indsætter så en kanyle i området med overskydende fedt.

Kanylen bruges til at nedbryde fedtcellerne med i de specifikke områder ønsket. Fedtet suges derefter ud ved brug af en vakuumpumpe.

Bedøvelse

Operationen kan foretages i fuld bedøvelse eller lokalbedøvelse, under indlæggelse eller ambulant.

Bi-virkninger

Gennem de næste par dage vil patienten føle sig træt og øm. Hævelser og ubehag kan også opstå, men kun milde smerter. Hvis stærkere smerter skulle opstå, kan lægen give patienten noget smertestillende.

Risiko for komplikationer

Komplikationer for denne behandling er sjældne, men som med alle operationer er der stadig en lille risiko.

Nogle patienter kan opleve klumper, misfarvning af huden eller følelsløshed i det behandlede område. Disse problemer kan dog rettes op på med en sekundær operation.

Mere alvorlige komplikationer kan være blodpropper, infektion, væsketab, ophobning af væske i lungerne, og overdosis fra bedøvelsen. Alvorlige komplikationer er dog meget sjældne.

Den bedste måde at reducere risikoen for komplikationer er ved at følge lægens instrukser nøje.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Ømhed og blå mærker burde forsvinde i løbet af de næste 2-3 uger.

Det er også nødvendigt for patienten at blive iført et særligt opstrammende stykke tøj for at holde på den ønskede form og for at mindske hævelser. Dette skal patienten have på i op til 6 uger efter operationen.

Patienten vil blive opfordret til lette aktiviteter kort efter operationen, idet dette kan forbedre helingsprocessen. Mere udfordrende aktiviteter bør dog vente til 6 uger efter operationen.

Arbejde kan genoptages få dage efter operationen.

Behandlingens varighed

Behandlingen er permanent idet fedtcellerne fjernes sammen med fedtet og derfor ikke kommer igen. Fjernelse af fedt på balderne har dog ingen effekt på oplagringen af fedt andre steder på kroppen.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Anden plastikkirurgi og kosmetisk behandling

textsms1
remove_red_eye681
watch_later 4 år
Avatar of tuttelutter by tuttelutter
textsms9
remove_red_eye639
watch_later 4 år, 1 måned
Avatar of susantrm by susantrm

textsms108
remove_red_eye5.9k
watch_later 4 år, 2 måneder
Avatar of Bella by Bella
textsms0
remove_red_eye480
watch_later 4 år, 7 måneder
Avatar of Bella by Bella

Spørg Lægen: Nyeste ekspertsvar i Mave-, arm- og lårplastik

Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye7
watch_later 11 måneder, 1 uge
Avatar of Silu by Silu
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye7
watch_later 1 år, 10 måneder
Avatar of Kathrine Lauge by Lauge
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye21
watch_later 2 år, 4 måneder
Avatar of mich22 by mich22
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye23
watch_later 2 år, 5 måneder
Avatar of san87 by San87
Spørg lægen
check_circle1
remove_red_eye15
watch_later 2 år, 7 måneder
Avatar of Sofie66 by Carolina
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.