Aquamid læbeforstørrelse

Aquamid kan bruges til at forstørre læberne. Med en tynd nål sprøjtes stoffet direkte ind de ønskede steder. Behandlingen er hurtigt overstået og resultatet kan ses med det samme. Resultatet er permanent.

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Om aquamid læbeforstørrelse

Aquamid kan bruges til at forstørre læberne. Med en tynd nål sprøjtes stoffet direkte ind de ønskede steder. Behandlingen er hurtigt overstået og resultatet kan ses med det samme. Resultatet er permanent.

Generelt om indsprøjtning af permanent filler

Aquamid er en gennemsigtig gelé, der er fremstillet af vand (97,5%) og polyacrylamid. Det samme stof som også bruges til bløde kontaktlinser. Aquamid er et fyldstof, som kan give mere volumen til det behandlede område.

Injektion af Aquamid kan forstørre dine læber, hage eller næse. Den kan også fremhæve dine kæber eller kindben samt udfylde furer og folder i ansigtet, så disse udglattes.

Aquamid kan ikke nedbrydes af hudens enzymer, hvorfor der her er tale om et permanent fyldstof. Herved adskiller dette produkt sig fra f.eks. Perlane og Restylane, som giver et ikke-permanent resultat. Hvis du derfor er den mindste smule i tvivl, bør du ikke vælge Aquamid, men derimod et midlertidigt fyldstof. Det kosmetiske resultat er nemlig det samme.

Vær opmærksom på, at én behandling med Aquamid ikke altid er tilstrækkelig. Ofte skal der flere behandlinger til, for at opnå det ønskede resultat.

Få dette afklaret med din behandler ved konsulationen.

Proceduren

Behandleren vil starte med at desinficere din hud for at undgå infektion. Med en tynd nål injiceres Aquamid ind i det øverste lag af huden. Nålestikkene kan gøre en smule ondt. Antallet af stik afhænger af behandlingens karakter og omfang.

Bedøvelse

Ingen bedøvelse eller lokalbedøvelse. Behandlingen foretages ambulant.

Bi-virkninger

Efter behandlingen vil du opleve en let hævelse og en smule rødme på det behandlede område. Blodudtrædninger (blå mærker) og en prikken fornemmelse kan ligeledes forekomme.

Risiko for komplikationer

Der er risiko for at bakterier føres ind under huden ved injektionen. Dette kan give infektion, som kan vise sig ved hævelser, intens varme og smerter. Der er risiko for at materialet flytter sig og giver et uønsket kosmetisk resultat, som ikke kan rettes op.

Ved indsprøjtning af et permanent materiale kan eventuelle komplikationer blive meget alvorlige. Materialet kan ikke fjernes igen uden stort besvær og skæmmende ar. De fleste læger fraråder brug af permanente fillers.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages straks efter behandling. Det tilrådes ikke at berøre det behandlede område indtil 6 timer efter behandling. Herefter kan let make-up også anvendes.

Derudover bør du ikke udsætte sit ansigt for kraftig sol eller solarium i op til 3 uger.

Behandlingens varighed

Behandlingen tager under en halv time.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.

Ofte stillede spørgsmål om injektionsbehandlinger (Botox, Perlane, Restylane, Aquamid)

Hvad er forskellen på Aquamid og Perlane / Restylane?

Alle tre produkter er det man kan kalder for enten fillers, vævsfyldere eller fyldstoffer. Disse injicerbare implantater kan fyldiggøre dine læber og markere dine kindben. Derudover kan de også udylde dine rynker og furer i ansigtet. Forskellen på Aquamid og Restylane / Perlane er, i korte træk, at kroppens enzymer ikke kan nedbryde Aquamid, når det først er indsprøjtet i kroppen. Det betyder derfor også, at Aquamid giver et permanent resultat. Restylane eller Perlane har kun en midlertidig effekt, hvorfor man jævnligt er nødsaget til gentagende behandlinger, hvis man ønsker at opretholde virkningen.

Findes der alternativer til de injicerbare implantater, som Aquamid, Perlane og Restylane?

Ja, det gør der. Man kan nemlig også få indsat ansigtsimplantater ved et kirurgisk indgreb. Denne metode kan i nogle tilfælde være mere hensigtsmæssig at benytte sig af. Kirurgisk indsættelse af et eller flere ansigtsimplantater er meget velegnet, hvis man ønsker en markant forandring på eksempelvis kindbenet eller hagen med stor fylde. En plastikkirurg kan forklare og rådgive dig om ved en konsultation, hvad der er mest hensigtsmæssig for dig.

I hvor lang tid har man kendt til Aquamid?

Aquamid er en hydrogel, som er neutral og ugiftig og som desuden består af 97,5% vand. Gellen stammer oprindeligt fra Rusland og har længe, med succes, været brugt i flere østlande. De videnskabelige data om dette produkt går ti år tilbage.

Er der risiko for komplikationer ved behandling med Aquamid, Restylane eller Perlane?

Ja, der er risici for komplikationer ved enhver operation. Også ved en injektionsbehandling. Disse er heldigvis sjældne. Når kirurgen indsprøjer én af disse fillers, er der nemlig risiko for at føre bakterier ind under huden. De typiske tegn på infektion er hævelse, varme og smerter. Derfor skal din hud også inden behandling desinficeres med sprit. Hvis du alligevel får mistanke om infektion skal du straks tage kontakt til din behandler, så han kan gøre noget herved.

Er der risiko for komplikationer ved behandling med Botox?

Ja, ligesom der er risici for komplikationer ved behandling med Aquamid, Restylane og Perlane er der også risici ved en Botox-behandling. Blandt andet kan infektion forekomme. Læs mere om dette under komplikationer ved en filler-indsprøjtning.

Hvad er forskellen på Botox og Aquamid, Restylane og Perlane?

Disse produkter har alle det til fælles, at de injiceres (indsprøjtes) i huden. Aquamid, Restylane og Perlane er det man kalder for fillers, vævsfyldere eller fyldstoffer. Disse har til formål at udfylde furer i ansigtet eller at forstørre/fremhæve kindbenene eksempelvis. Botox er derimod en gift, som forhindrer frigivelsen af signalstoffer mellem nerve og muskel, hvilket fuldstændigt afslapper musklen. Herved har dette produkt altså effekt på de dynamiske/mimiske rynker.

Er én Aquamid-behandling nok?

Sandsynligvis ikke. Men det kommer helt an på det aktuelle problem og dit ønske. Aquamid indsprøjtes nemlig lag på lag. Spørg din plastikkirurg ved en konsultation om, hvor mange behandlinger der er nødvendigt at få foretaget, for at opnå det resultat du ønsker.

Kan Botox hjælpe, hvis jeg sveder meget?

Ja, en behandling med enten Botox eller Dysport kan afhjælpe dette problem. Uanset om du har tendens til at svede meget under armene eller i håndfladerne. Men vær dog opmærksom på, at der er nogle som sveder i en sådan grad, at kun et kirurgisk indgreb kan hjælpe herpå. En plastikkirurg kan fortælle, hvorvidt en Botox-behandling eller en operation er mest hensigtsmæssig for dig..

Mest læste svar i Spørg lægen om Læbeforstørrelse

check_circle1
remove_red_eye447
Avatar of naesten by naesten
check_circle1
remove_red_eye102
Avatar of Bøllemis by Bøllemis
check_circle1
remove_red_eye38
Avatar of snakeq by snakeq
check_circle1
remove_red_eye28
Avatar of linken by linken
check_circle1
remove_red_eye28
Avatar of seven by seven
check_circle1
remove_red_eye20
Avatar of _Sus_ by _Sus_
check_circle1
remove_red_eye14
Avatar of jericaha by jericaha
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.