Ansigtsløft / ansigtsløftning

Et ansigtsløft kan afhjælpe dybe furer mellem næse og mund, slap og hængende hud på kæber og kinder samt folder og fedtdepoter på halsen.

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Et ansigtsløft kan afhjælpe dybe furer mellem næse og mund, slap og hængende hud på kæber og kinder samt folder og fedtdepoter på halsen.

Generelt om behandlingen

Når mennesker ældes, vil faktorer som tyngdekraften, solen og daglidagens stress, sætte sine præg i vores ansigt. Dybe furer mellem næse og mund, slap og hængende hud på kæber og kinder samt folder og fedtdepoter på halsen, er netop, hvad et ansigtsløft har til formål at korrigere.

Det er vigtigt at påpege, at en ansigtsløftning ikke påvirker panden, øjenomgivelserne eller kraftige rynker rundt om munden. Det er muligt at få foretaget et ansigtsløft alene, men mange vælger at kombinere det med operation af øjenlåg, et pandeløft eller en næsekorrektion.

Egnethed

Sunde og raske kvinder og mænd over 18 år.

Proceduren

Kirurgerne har forskellige fremgangsmåder, hvad angår udførelsen af et ansigtsløft. Nogle starter og færdiggør en side af ansigtet af gangen, hvor andre skifter frem og tilbage mellem siderne.

En ansigtsløftning er en meget individuel operation, hvorfor de eksakte placeringer af snittene og rækkefølgen af de forskellige foretagender afhænger af patientens ansigtsstruktur og kirurgens teknik.

Oftest vil der dog lægges snit over hårgrænsen ved tindingerne, ørerne og nedre baghoved samt under hagen. Herefter fjerner man overskydende hud og eventuelt fedt, opstrammer de underliggende muskler for til sidst at ombeklæde huden på ansigt og hals.

Et ansigtsløft kan tage op til mange timer alt efter omfanget.

Bedøvelse

Et ansigtsløft kan foregå ambulant eller under indlæggelse, og enten i lokal bedøvelse i kombination med noget beroligende medicin eller i fuld bedøvelse.

Bi-virkninger

Midlertidige blodudtrædninger (blå mærker), hævelser, følelsesløshed og ømhed af huden. Stram og tør hud. For mænds vedkommende er man nødsaget til fremover at skulle barbere sig bag ørerne, da huden efter en ansigtsløftning er forflyttet.

Risiko for komplikationer

Der er endvidere risiko for skade af nerverne som kontrollerer ansigtsmusklerne eller følelsessansen. Blodansamling under huden, som skal fjernes igen af en kirurg. Dårlig heling som kan forårsage grim ardannelse. Asymmetri eller forandring af hårgrænsen/-linien.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages efter 10-14 dage. Anstrengende aktiviteter og sport kan påbegyndes efter ca. 3 uger. Blodudtrædningerne vil forsvinde efter 2 til 3 uger. Derudover bør man undgå at udsætte sit ansigt for kraftig sol i adskillige måneder.

Behandlingens varighed

Vær opmærksom på, at et ansigtsløft ikke giver et permanent resultat – da en kirurg selvfølgelig ikke er i stand til at sætte en stopper for tyngdekraften. Operationen har derimod en holdbarhed på op til 10 år.

Prisniveau

I Danmark koster en ansigtsløftning 25.000 – 50.000 kr. alt efter omfanget.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Et ansigtsløft må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.

Ofte stillede spørgsmål om ansigtsløftning

Hvornår er huden faldet på plads?

Blodudtrædningerne (blå mærker) forsvinder efter ca. 2-3 uger efter operationen. Hævelserne lægger sig normalt helt efter 3-4 uger. Men det endelige resultat kan først rigtigt ses, når alt er faldet helt på plads. Dvs. efter ca. 3 måneder.

Kommer mit ansigt til at se naturligt ud efter et ansigtsløft?

Når man får foretaget en ansigtsløftning første gang, giver det altid et naturligt udseende, vel at mærke, hvis kirurgen gør et ordentligt arbejde. Problemet ses i det tilfælde, hvor en patient gentagne gange har fået foretaget opstramninger af huden. Dette kan nogle gange give et unaturligt og overdrevent stramt udseende.

Hvad er gennemsnitsalderen for patienter, der får foretaget en ansigtsløftning?

Ifølge en amerikansk undersøgelse er de fleste patienter i slutningen af fyrrerne. Mænd og kvinder som er yngre eller ældre får dog også foretaget ansigtsløft.

Hvilken slags bandage skal jeg have på efter en operation?

Det afhænger af, hvad din kirurg vælger. Men de fleste patienter vil blive udstyret med en mumie-bandage omkring hovedet. Der vil dog være huller til øjnene, næseborene og munden. Plastikkirurgen vil normalt give dig en lettere forbinding på den næste dag, og efter 2-7 dage kan den tages helt af.

Hvor mange år yngre vil jeg se ud efter en ansigtsløftning?

Det er forskelligt fra person til person. Som udgangspunkt kan man sige, at et ansigtsløft kan hjælpe dig til at se mellem 5-20 år yngre ud. At få foretaget en sådan procedure svarer lidt til at skrue tiden tilbage, men husk derfor også på, at du efterfølgende fortsat vil ældes. En ansigtsløftning er derfor ingen garanti for, at du aldrig mere vil få folder og slap hud igen.

Vil jeg miste håret efter et ansigtsløft?

Typisk vil der være en smule hårtab langs med arrene. Omfattende hårtab ses kun i nogle få tilfælde.

Vil andre menneske kunne se, at jeg har fået foretaget en ansigtsløftning?

Hvis din plastikkirurg har gjort et godt stykke arbejde, er det praktisk talt umuligt for andre at se, at du har fået et ansigtsløft. Selvfølgelig vil der være en betydelig positiv forandring, men mange vil være af den opfattelse, at du bare har været på ferie, har tabt dig eller har skiftet frisure.

Hvad er et mid face-lift?

Et mid face-lift (på dansk; mellemansigstløftning direkte oversat) er en forholdvis ny procedure indenfor kosmetisk kirurgi. Her fokuseres der på mellemansigtet, deraf navnet, hvor en traditionel ansigtsløftning primært korrigerer på det nedre ansigt.
Mylooks Community

Nyeste brugerindlæg i Ansigtsløftning

Mest læste svar i Spørg lægen om Ansigtsløft og øjenlågskirurgi

check_circle1
remove_red_eye711
Avatar of charmur by charmur
check_circle1
remove_red_eye633
Avatar of Line-tt by Line-tt
check_circle1
remove_red_eye515
Avatar of lram by lram
check_circle1
remove_red_eye495
Avatar of Pilatus by Pilatus
check_circle1
remove_red_eye430
Avatar of Jonasj by Jonas
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.