Et ansigtsløft kan afhjælpe dybe furer mellem næse og mund, slap og hængende hud på kæber og kinder samt folder og fedtdepoter på halsen.

Generelt om behandlingen

Når mennesker ældes, vil faktorer som tyngdekraften, solen og daglidagens stress, sætte sine præg i vores ansigt. Dybe furer mellem næse og mund, slap og hængende hud på kæber og kinder samt folder og fedtdepoter på halsen, er netop, hvad et ansigtsløft har til formål at korrigere.

Det er vigtigt at påpege, at en ansigtsløftning ikke påvirker panden, øjenomgivelserne eller kraftige rynker rundt om munden. Det er muligt at få foretaget et ansigtsløft alene, men mange vælger at kombinere det med operation af øjenlåg, et pandeløft eller en næsekorrektion.

Egnethed

Sunde og raske kvinder og mænd over 18 år.

Proceduren

Kirurgerne har forskellige fremgangsmåder, hvad angår udførelsen af et ansigtsløft. Nogle starter og færdiggør en side af ansigtet af gangen, hvor andre skifter frem og tilbage mellem siderne.

En ansigtsløftning er en meget individuel operation, hvorfor de eksakte placeringer af snittene og rækkefølgen af de forskellige foretagender afhænger af patientens ansigtsstruktur og kirurgens teknik.

Oftest vil der dog lægges snit over hårgrænsen ved tindingerne, ørerne og nedre baghoved samt under hagen. Herefter fjerner man overskydende hud og eventuelt fedt, opstrammer de underliggende muskler for til sidst at ombeklæde huden på ansigt og hals.

Et ansigtsløft kan tage op til mange timer alt efter omfanget.

Bedøvelse

Et ansigtsløft kan foregå ambulant eller under indlæggelse, og enten i lokal bedøvelse i kombination med noget beroligende medicin eller i fuld bedøvelse.

Bi-virkninger

Midlertidige blodudtrædninger (blå mærker), hævelser, følelsesløshed og ømhed af huden. Stram og tør hud. For mænds vedkommende er man nødsaget til fremover at skulle barbere sig bag ørerne, da huden efter en ansigtsløftning er forflyttet.

Risiko for komplikationer

Der er endvidere risiko for skade af nerverne som kontrollerer ansigtsmusklerne eller følelsessansen. Blodansamling under huden, som skal fjernes igen af en kirurg. Dårlig heling som kan forårsage grim ardannelse. Asymmetri eller forandring af hårgrænsen/-linien.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages efter 10-14 dage. Anstrengende aktiviteter og sport kan påbegyndes efter ca. 3 uger. Blodudtrædningerne vil forsvinde efter 2 til 3 uger. Derudover bør man undgå at udsætte sit ansigt for kraftig sol i adskillige måneder.

Behandlingens varighed

Vær opmærksom på, at et ansigtsløft ikke giver et permanent resultat – da en kirurg selvfølgelig ikke er i stand til at sætte en stopper for tyngdekraften. Operationen har derimod en holdbarhed på op til 10 år.

Prisniveau

I Danmark koster en ansigtsløftning 25.000 – 50.000 kr. alt efter omfanget.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Et ansigtsløft må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.