Opstramning af løs hud på maven (abdominalplastik / maveplastik)

Hvis maveskindet er slapt, ofte efter graviditet eller et stort vægttab, kan det strammes op med en abdominalplastik / maveplastik. Operationen kaldes også opstramning af maveskind.

Generelt om behandlingen

Ved at opstramme maveskindet og fjerne fedt samt overskydende hud, kan man med en maveplastik (i fagsprog abdominalplastik) opnå en fladere og pænere mave.

Ved maveplastik kan man opnå en stor kosmetisk forbedring af mavens fremtoning, men det er vigtigt at gøre opmærksom på, at man ved dette indgreb pådrages et stort ar, som dog kan korrigeres.

Dette indgreb kan foretages alene, men også i kombination med en fedtsugning.

Egnethed

De bedste kandidater til denne operation er både mænd og kvinder over 18, som er i relativ god fysisk form, og som har store fedtdepoter eller har hængende og slap hud på maven. Et godt mentalt helbred er også en betingelse.

Hvis man har gennemgået en graviditet eller et stort vægttab vil maveskindet ofte blive slapt. En abdominalplastik kan her være en løsning.

Af samme grund tilrådes kvinder, der planlægger graviditet samt personer, der påtænker et større vægttab, at vente med at få foretaget en abdominalplastik.

Proceduren

Abdominalplastik betegnes som en stor plastikkirurgisk operation, og der findes flere forskellige fremgangsmåder for udførelsen. For det meste vil en kirurg dog starte med at lave et langt snit fra hofteben til hofteben.

Dernæst vil der lægges et andet snit rundt om navlen for at frigøre denne for omkringliggende væv. Ved "mindre" abdominalplastik vil det første snit ikke være nær så langt, og det andet snit omkring navlen vil ikke være en nødvendighed.

Herefter fjerner man slap og overskydende hud og fedt på maven (midter- og nedre region) samt opstrammer mavevæggens muskler, hvorefter huden sys sammen.

Operationen tager 2-5 timer afhængig af indgrebets omfang. Ved en "mindre" abdominalplastik kan det tage mellem 1-2 timer.

Bedøvelse

Operationen foregår normalt i fuld bedøvelse og under indlæggelse.

Bi-virkninger

Midlertige smerter, hævelser, ømhed, følelsesløshed af maveskindet, blodudtrædninger (blå mærker) træthedsfornemmelse i adskillige uger eller måneder.

Risiko for komplikationer

Blodansamling, infektioner, blødninger, dårligt helingsresultat og derved risiko for en ny operation.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages efter 2-4 uger. Som hovedregel kan man sige, at patienten bør afholde sig fra tunge løft, anstrengende motion og sport samt sex i op til 6 uger. Det store ar, som pådrages efter opereationen, vil blive mindre synligt efter ca. 3 måneder. Nogle gange kan der gå helt op til 2 år.

Behandlingens varighed

Efter en abdominalplastik vil maven bevare sit udseende i mange år, med mindre man tager på i vægt eller f.eks. ved en graviditet får udspilet maveskindet igen.

Operationen vil efterlade synlige ar, der dog oftest vil være dækket af undertøjet. Arrene vil blive mindre synlige med tiden.

Prisniveau

I Danmark ligger prisen i niveauet 20.000 – 45.000 kr.

Prisen er helt afhængig af omfanget, som er meget individuelt.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.