Øjenlågsoperation af øvre øjenlåg

Ved en operation af de øvre øjenlåg fjerner man overskydende hud og fedt, så man får et mere positivt ansigtsudtryk, glattere og fastere hud, samt ofte et forbedret synsfelt.

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet

Ved en operation af de øvre øjenlåg fjerner man overskydende hud og fedt, så man får et mere positivt ansigtsudtryk, glattere og fastere hud, samt ofte et forbedret synsfelt.

Generelt om behandlingen

En øjenlågsoperation af de øvre øjenlåg er en procedure, hvor man fjerner fedt og hovedsageligt også overskydende hud og muskel fra øvre øjenlåg.

Hængende og tunge øvre øjenlåg er som regel et arveligt og aldersbetinget fænomen.

Ved en øjenlågsoperation korrigerer man for tunge og hængende øvre øjenlåg, og opnår derved en glattere og fastere hud samt et friskere og mere positivt ansigtsudtryk, mens synsfeltet ofte også forbedres.

Vær opmærksom på, at en øjenlågskorrektion hverken har indflydelse på eventuelle mørke rander under øjnene eller på nedsunkne øjenbryn. Operation af øvre øjenlåg operation foretages ofte i forbindelse med operation af nedre øjenlåg eller i kombination med anden ansigtskirurgi.

Egnethed

Sunde og raske personer over 18 år, der har overskydende hud på de øvre øjenlåg.

Hvis man har hængende pande eller øjenbryn, kan det medvirke, at øjenlågene også kommer til at hænge. Hvis dette er tilfældet, skal der foretages et pandeløft eller øjenbrynsløft istedet.

Proceduren

Inden operationen optegnes på øvre øjenlåg, hvor meget overskydende hud, der skal fjernes.

Snittet lægges under normale omstændigheder, så det følger øjenlågets naturlige linie.

Under operationen fjernes hud og lidt slap muskel. Derudover fjernes de små fedtpuder, og til sidst lukkes huden sammen igen med fine sting.

Operationen varer ca. 1 time. Ved operation af både øvre og nedre øjenlåg vil det naturligvis tage lidt længere tid.

Bedøvelse

Operationen foregår normalt ambulant og i lokalbedøvelse kombineret med noget beroligende medicin. Indgrebet kan også foretages i fuld bedøvelse.

Bi-virkninger

Midlertidig utilpashed efter operationen. Øjenlågene kan føles stramme og tørre. Hævelser og blodudtrædninger (blå mærker). Brændende fornemmelser i øjnene. Tåredannelse og overfølsomhed over for lys i de første par uger. Midlertidig sløret- eller dobbeltsyn.

Risiko for komplikationer

Infektioner, blødninger og hævelser i øjenlågenes hjørner. Permanent tørre øjne. Asymmetri i helingen eller i ardannelsen. Sværhed ved at lukke øjnene helt samt risiko for blindhed, hvilket dog forekommer meget sjældent.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Det er muligt at læse normalt igen efter 2-3 dage. Genoptagelse af arbejdet kan ske efter 1 uge til 2. Brug af kontaklinser: 2 uger eller mere. Ved anstrengende aktiviteter samt kontaktsport: Ca. 3 uger. Blodudstrækninger og hævelser forsvinder først helt efter adskillige uger.

Behandlingens varighed

Resultat har effekt i adskillige år, og i nogle tilfælde er det permanent.

Prisniveau

I Danmark er niveauet kr. 7.000 – 12.000. I udlandet fås indgrebet for helt ned til 2.000 kr.

Bemærk at indgrebet ofte foretages sammen med operation af nedre øjenlåg, og at næsten alle klinikker tilbyder en nedsat samlet pris.

Hvis øjenlågene hænger så meget, at de blokerer for dele af synsfeltet vil man som regel kunne få indgrebet betalt af sygesikringen. Dette kræver en henvisning fra ens praktiserende læge.

Lovkrav til behandler og klinik

 • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
 • Der må ikke anvendes medhjælp.

Ofte stillede spørgsmål om øjenlågsoperation

Vil der ske skade på mine øjenvipper ved øjenlågskirurgi?

Nej, der vil ikke ske skade på dine øjenvipper. De bevares selvfølgelig.

Hvor mange danskere for foretaget øjenlågsplastik?

Ifølge Sundhedsstyrelsens tal fra 2003 over kosmetiske operationer udført i Danmark på private klinkker, er øjenlågskirurgi af de øvre øjenlåg den mest udførte operation. Helt præcist fik 2030 danskere fjernet overskydende og hængende hud fra øvre øjenlåg i 2003. 628 personer fik foretaget en operation af de nedre øjenlåg.

Mest læste svar i Spørg lægen om Ansigtsløft og øjenlågskirurgi

check_circle1
remove_red_eye711
Avatar of charmur by charmur
check_circle1
remove_red_eye633
Avatar of Line-tt by Line-tt
check_circle1
remove_red_eye515
Avatar of lram by lram
check_circle1
remove_red_eye495
Avatar of Pilatus by Pilatus
check_circle1
remove_red_eye430
Avatar of Jonasj by Jonas
Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.