Vidste du det om Botox?

Kosmetisk sygeplejerske Ninna Hjardemaal
Kosmetisk sygeplejerske Ninna Hjardemaal

Ninna Hjardemaal er kosmetisk sygeplejerske på Aleris-Hamlet Hospitaler i Aalborg og har i mange år rådgivet og behandlet kvinder og mænd med Botox. Hun oplever at kunderne har mange gode spørgsmål før de bliver behandlet. Vi har interviewet Ninna og samlet de spørgsmål hun får hver dag.

”Jeg oplever en stigning i antal mænd og kvinder, som har lyst til at blive behandlet med Botox. Folk er ikke længere bekymrede for at få en rynkebehandling og kunderne har sat sig rigtig godt ind i sagerne, når de træder ind af døren. Det betyder samtidig at jeg får mange relevante spørgsmål” siger Ninna og fortsætter: ”Det er kun positivt at kunden stiller spørgsmål, for det er vigtigt at være velinformeret, selvom det er en behandling med en midlertidig effekt.” siger Ninna.

Et af de spørgsmål Ninna oftest får, er om rynkerne bliver værre, hvis man stopper med at blive behandlet.

”Jeg kan sagtens forstå, at det er en tanke man kan få, men det er heldigvis ikke sådan man reagerer på en endt behandling” siger hun og fortsætter: ”Efterhånden som resultatet af behandlingen forvinder, vender huden langsomt tilbage til status quo. Hudens aldring er jo ikke stoppet i den periode, man er blevet behandlet i. Huden bliver derfor ikke mere rynket end den ville have været under alle omstændigheder” forklarer Ninna.

Botox bruges oftest til at mindske panderynker, bekymringsrynker eller smilerynker (kragetæer) ved øjnene, men kan f.eks. også anvendes ved mundvigen for at løfte nedadhængende mundvige, der kan give et surt eller strengt udtryk.

De oftest stillede spørgsmål
Herunder svarer Ninna på de spørgsmål hun får:

Gør det ondt?

I forbindelse med behandlingen / injektionen kan man mærke et lille stik, og det strammer lidt, når produktet bliver lagt. Hvis man ønsker det, kan man før behandlingen smøre en bedøvende creme på det område, der skal behandles. Man kan evt. også få en injektion med lokalbedøvelse.

Bliver min pande tung, når jeg får Botox?

Nej. Der kan i meget sjældne tilfælde forekomme en bivirkning, hvor man oplever en midlertidig sænkning af øjenbryn eller øjenlåg. Dette sker i under 1 % af tilfældene.

Hvor mange stik skal du lave?

Jeg lover aldrig noget i forhold til antal stik, det vigtigste er behandlingen er udført bedst muligt og betyder det nogle flere stik, end først antaget, så gør jeg det efter aftale med kunden.

Får jeg blå mærker?

Det kan godt ske, hvis behandleren rammer en blodåre. Vi oplever det sjældent. Man mindsker risikoen for hævelse, blå mærker og blødninger på injektionsstederne ved at undgå visse former for smertestillende håndkøbsmedicin, fiskeolie og naturpræparater, der nedsætter blodets evne til at størkne. De områder hvor der er mange kar er sandsynligheden størst.

Jeg vil gerne bevare bevægelse i ansigtet – kan man det?

Behandling med Botox giver ikke et mimikløst ansigt, når man er i professionelle hænder. Følesansen i det behandlede område er også uændret. Det er vigtigt at blive behandlet et professionelt sted, som kan sørge for, at ansigtet både fremstår naturligt, levende og aldersløst efter behandlingen.

Hvor hurtigt virker behandlingen?

Man kan se effekten af Botox efter 1-2 dage og den fulde effekt ses efter 14 dage.

Hvor længe holder resultatet?

Virkningen af behandlingen kan ses i op til 3-4 mdr. efter behandlingen. Er det første gang man behandles forventes effekten at være kortere. Behandlinger hver 12 uge vil med tiden forlænge varigheden af resultatet.

Hvordan virker Botox på rynkerne?

Botox har en hæmmende effekt på nerveimpulserne i de dynamiske/mimiske muskler. Det betyder, at Botox hæmmer sammentrækningen af musklen, som gør at musklen og dermed huden udglattes.

Hvor lang tid tager en behandling?

Behandlingen tager ca. en halv time. Alt i alt.

Er der bivirkninger?

Der kan i tilfælde på mindre end 1 % forekomme bivirkninger. Læs mere her: https://www.aleris-hamlet-plastikkirurgi.dk/muskelafslappende/forlob-muskelafslappende/mulige-bivirkninger-muskelafslappende/

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.