Tips til sunde, ungdommelige hænder

Avatar of Sarah Fabricius
Udgivet
Modelfoto
Modelfoto

Ser dine hænder nu også så sunde ud, som de burde? Lad os kigge lidt på de forskellige håndcremer samt tips til, hvordan dine hænder bliver ved med at være i tiptop form.

Vores hænder er vores bedste redskab til arbejde og beskrivelse. Det meste af dagen har de travlt med at lave noget. Og de kan sandelig fange andres opmærksomhed. Men ser dine hænder så sunde ud, som de burde? Gør du noget ekstra ud af, at de viser dig fra din bedste side? Lad os kigge nærmere på nogle af de forskellige håndcremer samt gode råd til, hvordan dine hænder bliver ved med at være flotte.

Hvis du gerne vil vise folk din ”rigtige alder”, skal du bare vise dem dine hænder. Det er vigtigt, hvordan de har det og hvordan de ser ud. Har du nogensinde trykket nogen i hånden, som føltes virkelig ru og grov, eller du har måske oplevet det stik modsatte, hvor hænderne var så smidige og bløde, at man skulle tro, at de altid er iført et par handsker? Vores hænder er vores bedste redskab, og de er langt mere udsatte for meget skrappe kemikalier, snavs og sol end nogen anden kropsdel. Tænk på, hvor mange gange vi vasker vores hænder i løbet af dagen blot for at fjerne skidt og bakterier. Vores hænder bliver hele tiden udsat for elementerne og vejrforholdene. Og især kulde, vind og sol kan beskadige vores hænder og få dem til at ældes hurtigere. Vores håndflader er meget tykkere end den tynde hud på håndryggen. Som vi bliver ældre, kompromitteres vores kollagen og elastin og vi kan tabe fedt. Når det sker, træder blodårerne på håndryggen mere frem, vores knoer bliver mere udtalte, vi udvikler pletter, fine linjer og selv rynker. Så hvad skal vi gøre? Investér i en god håndcreme eller lotion og brug den flere gange om dagen. Det vil ikke forbedre hændernes struktur, men kan få dem til at se bedre ud.

Du kan vælge mellem mange forskellige slags håndcremer og lotions. Hold dig til, hvad der er mest vigtigt for dig. Er dine hænder for tørre, revnet og rynket, eller har du opdaget nogle irriterende, mørke pletter? Så kig nærmere på disse gode muligheder.

Fugtgivende håndcremer

Hænderne har brug for fugt såvel som enhver anden del af kroppen. Dette skyldes, at de konstant bliver udsat for skrappe kemikalier, vejret og især solens skadelige UVA og UVB-stråler. Gentagen vask af hænderne hele dagen igennem forstyrrer hudens naturlige fugtbarriere, hvilket udtørrer hænderne og desværre får dem til at se ældre ud, end de burde. Når huden og neglebåndene udtørrer, kan der dannes små revner i huden, som kan åbne døren for en infektion. Får huden fugt, bliver den mere fyldig at se på, hvilket igen får hænderne til at se yngre ud. En fugtgivende håndcreme, som indeholder aloe vera, sheasmør og olivenolie, er et alletiders valg, som vil gøre din hud smidig og blød samt hydrere den.

Tip: Du skal helt klart gå efter cremer frem for lotions, for de har en lidt tykkere og rigere tekstur og er tilbøjelige til at være langt mere fugtgivende end en lotion.

Solbeskyttelse SPF for sunde hænder

SPF er et must, når det drejer sig om at beskytte vores hænder. Selv meget lidt sol kan medføre langvarig skade, og eventuelt hudkræft. Tænk på alle de få øjeblikke i solen, når du går tur med hunden, kører til supermarkedet, kører på cykel eller slår græsplænen. Når du bruger en håndcreme med en solfaktor på mindst 30, kan du reducere eventuel skade. Og det er vigtigt, at du påfører cremen flere gang om dagen for at beskytte huden mod de skadelige stråler fra solen. Hvis du har vasket eller gnedet dine hænder, så har cremen nok mistet noget af sin virkning.

Tip: Opbevar en håndcreme med solfaktor i håndtasken og i bilen, så du altid har beskyttelse ved hånden. Selv meget lidt sollys kan have en negativ effekt på dine håndrygge, når du kører bil. Det samme gør sig gældende, når du går tur med hunden eller cykler tidligt om morgenen. Forebyggelse er nøglen.

Anti-age håndcreme bliver stadig mere populære i et forsøg på at forbedre udseendet af nogle af de skader, som vi allerede har på håndryggen. Udover rynker og linjer i huden skal vi også være opmærksomme på pigment- og solpletter. Hvis du gerne vil have pænere hud på hænderne, skal du vælge cremer eller lotions, som indeholder retinol eller alfahydroxysyrer. Disse ingredienser vil eksfoliere huden og fjerne de døde hudceller, så de yngre hudceller kommer frem og giver dine hænder et yngre udseende.

Nogle rigtige gode råd til hændernes sundhed

Uanset hvilken håndcreme eller lotion du leder efter, skal du altid tjekke, at den indeholder antioxidanterne A-, C- og E-vitamin. Og du må endelig ikke glemme at spise fødevarer med masser af antioxidanter, som nærer de levende hudceller. Citrusfrugter er f. eks et godt valgt.

 • Opbevar din foretrukne håndcreme ved siden af vasken og gør det til en vane at påføre den, umiddelbart efter at du har vasket hænder
 • Massér cremen ind i negle og neglebånd, så de er hydreret
 • Investér i produkter i rejsestørrelse og opbevar dem overalt. Ved skrivebordet, i din taske, i træningstasken, ved natbordet og selv i bilen
 • Du skal ikke ryge. Rygning vil få din hud, inklusiv huden på dine hænder, til at se ældre og mere rynket ud. Og som om det ikke er slemt nok, så kan det også plette dine fingre og negle
 • Vask dine hænder med varmt vand, men ikke brandvarmt, for din hud kan miste sine sunde olier ved ekstreme temperaturer
 • Brug handsker, når du skal arbejde med dine hænder for at beskytte dem mod skrappe kemikalier, skidt, rengøringsmidler samt alt andet, der kan ridse og punktere din hud. Det er meget vigtigt at beskytte mod infektion
 • Anvend din foretrukne håndcreme lige inden sengetid og sov med bomuldshandsker på. Du vil vågne med blødere, smidigere hænder. Anbring din håndcreme på natbordet, så du ikke glemmer det

Hvis du gerne vil pryde dine hænder med prangende smykker og stærke neglelakfarver, så er det vigtigt, at du holder dig til disse gode råd for at beskytte dem, så de kan se bløde, smidige og ungdommelige ud. Investér i en god håndcreme for at opnå netop dette. Hånden på hjertet!

Husk, at sund hud er den smukkeste hud!

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.