Selvfølelse og udseende i balance med Sculptra

Mere mentalt overskud, større velvære og et yngre udseende. Det er nogle af de mange fordele, 44-årige Tina oplever efter en kosmetisk ansigtsbehandling med Sculptra. Nu er der bedre balance mellem mit udseende og min indre alder, siger hun, og har netop fået tilbud om en opfølgende behandling, der får den opstrammende effekt i ansigtet til at vare i to år.

Mere mentalt overskud, større velvære og et yngre udseende. Det er nogle af de mange fordele, 44-årige Tina oplever efter en kosmetisk ansigtsbehandling med Sculptra. Nu er der bedre balance mellem mit udseende og min indre alder, siger hun, og har netop fået tilbud om en opfølgende behandling, der får den opstrammende effekt i ansigtet til at vare i to år.

Af Nadia Vasiljev, journalist

44-årige Tina

”Er det din mormor?”, spørger Kaspers ven på fire år. Den går lige i hjertet på 44-årige Tina. Hun er ikke mormor, hun er Kaspers mor. Og sådan skal Kaspers kammerater også opfatte hende.

Ikke længe derefter beslutter Tina sig for at få gjort noget ved sin ansigtshud, som er begyndt at hænge og blive tynd. Hun vil gerne være en velholdt kvinde og udstråle den ungdommelighed, hun føler indvendig. Hun har et aktivt og til tider hektisk arbejds- og privatliv og masser af energi. På ingen måde i nærheden af mormor-kategorien.

Stærkt stigende efterspørgsel

Kvinder beslutter sig for kosmetiske behandlinger af mange forskellige årsager, og faktum er, at Tina langt fra er alene om at tage det afgørende skridt. De danske eksperter oplever en markant øget efterspørgsel efter kosmetiske ansigtsbehandlinger og i USA er antallet af ikke-kirurgiske kosmetiske behandlinger steget med hele 743 % de sidste 10 år. Der er desværre ingen officielle tal tilgængelige for antallet af kosmetiske behandlinger i Danmark p.t.

Sikkert er det dog, at både mænd og kvinder fra alle samfundslag i stigende grad henvender sig til speciallægerne på klinikkerne rundt om i landet for at få foretaget kosmetiske behandlinger. Den typiske bruger af kosmetiske ansigtsbehandlinger i Danmark er en kvinde mellem 30 og 50 år1.

”Jeg talte meget med min hudlæge om de forskellige behandlingsmuligheder på markedet. Han er en god vejleder, og jeg fulgte hans råd langt hen ad vejen”, fortæller Tina og understreger, hvor vigtigt det var i den indledende fase at konsultere en fagperson, hun havde tillid til, og som kunne rådgive med udgangspunkt i hendes specifikke behov.

Sculptra giver et naturligt udseende

”Det endte med, at jeg valgte Sculptra, fordi blandingsforholdet mellem effekt og naturlige stoffer var perfekt for mig. Jeg havde ikke lyst til at sprøjte alt muligt giftigt ind under huden, og jeg havde heller ikke lyst til at se helt unaturlig ud bagefter”, fortæller Tina.

En behandling med Sculptra er 100% biologisk nedbrydelig. Naturlig mælkesyre sprøjtes ind i underhuden og stimulerer derved hudens produktion af collagen, som opbygger cellerne indefra. På den måde reduceres rynker og linier, og huden genvinder struktur, volumen, glathed og spændstighed.

Sculptra kan bedst beskrives som en ’voluminizer’, idet den tilfører huden volumen, og er altså hverken en traditionel vævsfylder eller et implantat, men en unik behandling, der giver et sundt og naturligt forynget udseende. Behandlingen er ny i Danmark, men har været brugt i USA i 10 år, og de danske eksperter har store forventninger til behandlingen.

”Sculptra arbejder i huden i op til to år. Det er et naturligt stof, nemlig poly-L-mælkesyre, der går ind og booster huden, som på den måde holdes spændstig. Det er en spændende og virksom proces, som jeg forventer mig meget af, og de resultater jeg har set indtil nu, er meget lovende”, siger Erik Obitz, dermatolog i hudklinikken Dermonic. Han har arbejdet med Sculptra siden foråret 2008 og behandlede Tina, som en af de første patienter i Danmark.

Ikke Barbie – bare mig

Tinas behandling med Sculptra tog ca. 1,5 time, og hun mærkede intet til nålene. Der var en god, professionel og positiv stemning på klinikken, og hun følte sig på intet tidspunkt utryg. Ivrig efter at se sig selv i spejlet umiddelbart efter behandlingen, fik hun sig en overraskelse.

”Jeg havde troet, at jeg ville se ud som en 25-årig med det samme, men da jeg så mig i spejlet, var jeg bare mig selv. En mere glad udgave med et mere opmærksomt udtryk. Der var ligesom en større lethed i mit ansigt”, fortæller Tina og fortsætter:

”Jeg var hverken træt efter behandlingen eller havde ondt eller noget andet. Så jeg tog hjem og var meget opløftet. I virkeligheden kunne jeg bare være taget tilbage på job”.

Mere mentalt overskud

Det er nu tre måneder siden, Tina fik foretaget sin Sculptra-behandling, og hun er glad for, at effekten viser sig gradvist. Hun har undgået chok-effekten på arbejdet, dvs. at ingen kan se, at hun har fået foretaget et decideret kosmetisk indgreb, hun ser bare naturligt friskere og yngre ud, hvilket hendes kolleger til Tinas store glæde også har bemærket.

Generelt føler hun mere overskud og overraskes hele tiden af små detaljer, som hun kan mærke er anderledes.

”Før satte dagens strabadser sig i ansigtet på mig. Jeg var nødt til at lægge ny make up, hvis jeg skulle ud om aftenen. Det har jeg ikke længere brug for. Jeg ser slet ikke så træt og slidt ud som tidligere. Men jeg er stadig bare mig. Jeg ser ikke forkert ud på nogen måde. Ser bare bedre og sundere ud”, fortæller Tina, som netop har taget imod et tilbud om endnu en Sculptra-behandling, der kan få effekten til at vare op til to år.

”Sådan en behandling er mange penge op ad lommen for mig i hvert fald, men det er det hele værd. Jeg kan bestemt anbefale andre kvinder og mænd for den sags skyld at bruge Sculptra, hvis de gerne vil have et naturligt ansigtsløft. Selv har jeg ikke fortrudt et eneste sekund”.

1 Oplysninger fra Sundhedsstyrelsen vedr. undersøgelse blandt privatklinikker i 2003

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.