Klagemuligheder

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet
Kend dine rettigheder som patient
Kend dine rettigheder som patient

Du kan klage, hvis du mener, at du er blevet forkert behandlet, ikke har fået rigtig eller tilstrækkelig information inden indgrebet, eller hvis lægen har nægtet dig aktindsigt.

Hvem skal jeg klage til?

Når du vil klage over Sundhedsvæsenet, kan du enten rette henvendelse direkte til klagemyndigheden eller til det lokale patientkontor.

Patientkontor

På det regionale patientkontor, som alle regioner og H:S (Hovedstadens Sygehusfællesskab) har oprettet, er der tilknyttet en patientvejleder. Han eller hun kan rådgive dig og hjælpe dig med udformning af din klage.

Du kan finde dit regionale patientkontor her:
Find dit regionale patientkontor

Klagemyndigheden

Klager over kosmetiske indgreb skal ligesom andre klager over behandling i sundhedsvæsenet rettes til Patientombuddet:

Du kan downloade et klageskema direkte fra Patientombuddets hjemmeside. Via linket her kan du vælge det, der passer til din situation:
Patientombuddet – Klagevejledning

Patientombuddet
Finsensvej 15
2000 Frederiksberg

Tlf.: 72 28 66 00 (mellem kl. 10-14)
E-mail: pob@patientombuddet.dk
Web: Patientombuddet.dk

Specielt om tandlæger

Hvis du vil klage over en privatpraktiserende tandlæge, skal du kontakte det regionale tandlægenævn. Få vejledning til at komme videre her:
Tandklage.dk
Tandklage.dk er udviklet og redigeret af Tandlægeforeningen i samarbejde med Danske Regioner.

Erstatning

Hvis du mener, at du er berettiget til erstatning for skader, som du er påført i forbindelse med undersøgelse og behandling, skal anmeldelsen om erstatningskrav rettes til Patientforsikringen. Det er ikke en forudsætning for at opnå erstatning, at du har klaget til Patientombuddet.

Læs mere om dine muligheder for at få erstatning på patientforsikringens hjemmeside:
Patientforsikringen.dk

Her finder du det skema, du skal udfylde, for at anmelde dit erstatningskrav:
Anmeldelsesskema for skader i forbindelse med behandling

Kilder:
http://www.patientombuddet.dk
http://patientforsikringen.dk

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.