Jeg drømmer om 400 ml

Hver kvinde er unik, og der er derfor udviklet mange forskellige former for brystimplantater, så du har mulighed for at opnå netop det resultat, som passer til dig og din krop.

At vælge det rette brystimplantat er utrolig vigtigt for et godt resultat. For at blive klogere på dette, har vi sat Plastikkirurg Bo Jønsson fra Aleris-Hamlet Hospitaler i stævne. Han har foretaget mere end 6.000 brystforstørrende operationer og ved om nogen, hvordan man rådgiver om dette.

»Når du skal vælge det rette implantat, skal du først vælge den rette bredde og herefter den ønskede profil. Tilsammen giver det den volumen, som passer til din krop«, forklarer Bo Jønsson.

Bredden af implantat er afgørende

»For at få så pæn en kavalergang som muligt, skal bredden på implantatet passe til bredden på din brystkasse. Jo bredere din brystkasse er, jo bredere skal implantatet være«, siger Bo Jønsson.

Derfor måler man først bredden på dit bryst.

»Hvis du vælger for bredt et implantat, får du mange rynker og folder ude i siderne. Hvis du vælger et for smalt implantat og gerne vil have en smal kavalergang, kommer brystvorten til at sidde for langt ud til siden. Implantatet skal helst sidde med brystvorten som centrum, og det kræver, at implantatet er bredt nok«, fortsætter Bo Jønsson.

Hvilken profil skal jeg vælge?

Dernæst beslutter du dig for implantatets profil, altså hvor meget brystet skal strutte ud. Til hver bredde findes implantaterne med forskellige profiler.

 • Lav profil
 • Moderat profil
 • PLUS-profil
 • Høj profil
 • Ultra høj profil

Lav profil er det implantat, som strutter mindst, mens ultra høj profil strutter mest ud i luften. Den valgte profil vil sammen med bredden give et antal ml.

»Hvilken profil du vælger er en smagssags, men ikke alle har plads til en høj profil, da huden kan være for stram. Især ikke første gang, man skal have implantater«, siger Bo Jønsson.

Et eksempel

Hvis dit brystmål er 75 cm vil en passende bredde typisk være 12,5 cm. Det svarer til et implantat på 275 ml moderat profil eller 350 ml PLUS-profil eller 425 ml høj profil. Så antal ml øges, hvis du vælger en højere profil.

DERFOR KAN 400 ML GODT PASSE TIL DIN VENINDE, MEN MÅSKE IKKE TIL DIG

Runde implantater vs dråbeformede implantater

Du skal også beslutte, om du vil have et rundt eller et anatomisk brystimplantat.

»Mange vælger i dag runde implantater, men har du meget små bryster eller hængebryst, kan anatomiske implantater være en fordel. Til gengæld er der en lille risiko for, at det dråbeformede implantat drejer sig, så brystet ser skævt ud«, forklarer Bo Jønsson.

Runde implantater giver generelt lidt mere fylde opadtil. Dråbeformede implantater derimod har lidt mere fylde nedadtil og giver derfor et mere naturligt formet bryst.
Med moderate implantatprofiler er der ikke den store synlige forskel på runde og anatomiske implantater. Vælger du en større profil ses forskellen tydeligere.

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.