Frit Sygehusvalg

Avatar of Peter Bowall-Jensen
Udgivet
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark er der frit sygehusvalg. Det betyder, at man frit kan vælge et andet offentligt eller privat sygehus eller en klinik her i landet eller i udlandet, hvis følgende betingelser er opfyldt:

 • Du skal have ventet mere end 2 måneder på en undersøgelse eller behandling.
 • Det/den alternative sygehus eller klinik, har en aftale med din region om frit sygehusvalg.

Operationer, som udelukkende er af kosmetisk karakter, kan du ikke få udført gratis på offentlige sygehuse, hvorfor ordningen om frit sygehusvalg ikke gælder for kosmetiske operationer. Hvis der derimod er tale om rekonstruktionskirurgi eller anden behandling, hvor du har fået henvisning fra egen læge, er ordningen gældende. Læs mere om, hvordan man afgør, om en operation udelukkende er af kosmetisk karaktér under Tilskudsmuligheder.

For at få yderligere vejledning omkring din egen mulighed for at benytte det frie sygehusvalg, skal du kontakte din regionale patientvejleder. Find dit patientkontor her:
Kontakt til de regionale patientkontorer

På Mylooks.dk kan du se, om de enkelte klinikker har indgået aftale med regionerne om frit sygehusvalg. Du kan også kigge efter navnet på en bestemt klinik i listen her:
Alfabetisk oversigt over behandlingssteder

Du kan læse mere om det frie sygehusvalg her:
Sygehusvalg.dk

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
 • Gratis og uforpligtende
  Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
 • Tryghed og kvalitet
  Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
 • Spar penge
  Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.