Drik honning-citronvand hver morgen - fantastiske fordele til et helt liv

Avatar of Sarah Fabricius
Udgivet
Modelfoto
Modelfoto

Hvis du drikker honning-citronvand hver dag, kan du opnå følgende sundhedsmæssige fordele!

Det er godt for huden

Er du på udkig efter en fejlfri teint? Honning-citronvand er en af de bedste muligheder til rådighed, hvis man gerne vil opnå det på en naturlig måde – uden kosmetik! Kroppen har brug for C-vitaminet i citroner for at opbygge kollagen, et vigtigt bindevæv, der gør huden fast og får den til at se ung ud. Honning indeholder mange stoffer, der tilfører huden fugt indefra. Resultatet er en sund, ungdommelig teint.

Det hjælper på fordøjelsen

Fordøjelsesproblemer, såsom oppustethed, luft i maven, halsbrand og forstoppelse er et kronisk problem for mange mennesker og kan seriøst forringe din livskvalitet. En af de mest simple måder at forbedre disse fordøjelsesmæssige ulemper på er ved at drikke honning-citronvand hver dag: citroner har et højt indhold af pektiner og fungerer som et slags skrubbemiddel i tarmene, der sætter gang i afføringen, så kroppen slipper af med affaldsstoffer, og dermed bliver hele fordøjelsesprocessen mere effektiv.

Det forbedrer din hjertesundhed

Hjertesygdom er en førende dødsårsag på verdensplan – og en stor trussel mod vores helbred. Men honning-citronvand kan også hjælpe med at reducere risikoen for, at vi udvikler denne alvorlige lidelse. Citroner og honning har et højt indhold af kalium, som har vist sig at kunne sænke blodtrykket, som jo er en stor risikofaktor for hjerteanfald. Og deres antioxidante samt anti-inflammatoriske egenskaber beskytter hjertemusklerne mod inflammation og andre former for stress.

Det virker slankende

Det kan være svært at tabe de overflødige kilo, når de først har sat sig på sidebenene. Hvis du gerne vil tabe dig på en naturlig måde, er denne drik nok lige det, du har brug for. Vandet og de fiberrige citroner vil lægge en dæmper på din appetit, så du derved vil have nemmere ved at spise mindre uden at føle dig sulten. Citronsyren i citroner er samtidig en vigtig del af Krebs’ cyklus (citronsyrecyklus), ved hvilken kroppen omdanner mad til energi, og således bliver processen mere effektiv.

Det nedsætter risikoen for kroniske sygdomme

Der er i de seneste år forsket meget i forbindelsen mellem syreindholdet i kroppen og udviklingen af kroniske sygdomme, herunder ikke alene hjertesygdomme, men også diabetes, ledproblemer og endda nogle former for kræft. Citroner kan hjælpe med at sænke kroppens pH-værdi og gøre den mere basisk: selvom de selv er sure, hjælper deres høje indhold af mineraler med at modvirke syreindholdet i selve kroppen.

Det styrker immunforsvaret

Søvnmangel, stress, dårlige kostvaner kan nemt gøre skade på dit immunforsvar, så du går fra den ene forkølelse og influenza til den anden. Den gode nyhed er, at du kan reparere denne skade ved at indtage denne drik dagligt. C-vitaminet i citroner og den store mængde mineraler i honning kan hjælpe med at styrke immunforsvaret og gøre det nemmere for din krop at bekæmpe bakterier, vira og andre mikrober, der kan gøre dig syg. Honning besidder også naturlige, antimikrobielle egenskaber, der holder dig sund.

Det reducerer risikoen for urinvejsinfektioner

Urinvejsinfektioner er smertefulde og kan endda være meget farlige, hvis de er alvorlige. Især for kvinder kan problemet gå hen og blive kronisk, og nogle er mere uheldige og skal igennem flere antibiotikakure for at blive problemet kvit. Honning-citronvand tilbyder en naturlig løsning på problemet, hvis man drikker det regelmæssigt: honning besidder som sagt naturlige, antibakterielle egenskaber, mens citronsaften kan forsure urinen en smule, så bakterier har vanskeligere ved at vokse i urinvejene.

Det afgifter kroppen

Vi bliver udsat for en lang række kemikalier og toksiner i den luft, vi indånder, og i den mad og de drikkevarer vi indtager. Selvom vores krop har sit eget naturlige forsvar mod den slags trusler, er det samtidig en rigtig god ide at give de forsvarsmekanismer et naturligt spark bag i. Citron og honning kan hjælpe dig med at gøre det, eftersom citron forbedrer leverens funktion, der afgifter kroppen, og honning bidrager jo med sine naturlige antimikrobielle og antiseptiske egenskaber.

Sådan laver du honning-citronvand derhjemme

Det er simpelthen så nemt at lave honning-citronvand! Du skal blot hælde saften fra en halv citron op i et glas varmt vand tilsat 1 tsk. honning, drej rundt og nyd drikken. Det er mest effektivt, hvis du drikker det om morgenen inden morgenmaden.

Kort sagt er der nogle simple ting, du kan gøre for at forbedre dit helbred, selv med en travl hverdag. Og én af de ting er regelmæssig indtagelse af et glas honning-citronvand, der vil give dig mulighed for at høste de mange fordele, som vi har beskrevet ovenfor.

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.