6 tips til solskadet hår og hud

Avatar of Sarah Fabricius
Udgivet

Sådan håndterer du solpletter… og ulækre sandalfødder!
Det kan virke som en alle tiders ide at bruge hele sommeren på stranden. Lige indtil vi når september – hvor vores sommerglød går over i plettet hud, og hvor vores lyse striber i håret begynder at blive matte og kedelige at se på. Så her har du en top-til-tå guide, der kan rette op på skaderne.

Mørke pletter i ansigtet

A portrait of very frustrated and angry woman

Når du bliver udsat for sol, øges produktionen af melanin i huden, hvilket forårsager de brune pletter i dit ansigt. For at få en ensartet teint, er du nødt til at fjerne de døde hudceller (hvilket vil få de nye mærker til at falme) og lysne de ældre (mere stædige) pletter. Når du har vasket huden, så stryg en peelende renseserviet med glykolsyre over dit ansigt 2-3 gange om ugen, og brug lige så tit en retinol creme. (Tip: Bland retinolen med din fugtighedscreme, inden du anvender den, så du dermed minimerer eventuel begyndende tørhed eller irritation).

Tør, afskallende hud på kroppen

14901379285_f5be4094f5_z
Foto: Simon Turkas

Solen (samt varme, klorin og saltvand) kan virke meget udtørrende på din hud. Men der findes heldigvis en nem løsning: brug fugtighedscreme. Kig efter noget med glycerin blandt ingredienser (hvilket hjælper med at trække fugten ind i overhuden), og brug den hver dag, umiddelbart efter at du har været i bad. Du vil hurtigt få din silkebløde hud tilbage.

Og tør, afskallende hud i ansigtet

sea-sunny-person-beach

De lette cremer, du har brugt hele sommeren, er ikke helt nok om efteråret. Du bør derfor gå over til en mere fyldig creme, helst én, der er fyldt med hyaluronsyre (som vil indkapsle fugten uden at være for tung for huden).

Ru, sprukne hæle

Desværre kan nok så mange pedicure-behandlinger ikke modstå de slag, dine fødder får i løbet af sommeren. Du kan blødgøre den hårde hud med pimpsten (og lidt muskelkraft). Eller du kan prøve en fod-peeling derhjemme, der vil få dine fødder til at kaste alle de døde hudceller af sig helt på egen hånd. Det er helt op til dig.

Matte lokker

pexels-photo

Den uønskede appelsinfarve, som dit hår får på dette tidspunkt af året, er det værste. Især fordi håndmalede, lyse striber (øhm, balayage) ikke er billige. Få fat i en lilla shampoo eller balsam, og gå i gang med at vaske. De kølige, violette toner vil neutralisere de varme, messingagtige farver, og vil bringe dig tættere på den farve, du havde i starten af sommeren.

Tørre spidser

Først og fremmest: Få klippet de spaltede spidserne af, som ikke kan reddes. Derefter skal du anvende en nærende hårmaske i stedet for en balsam, hver anden gang du vasker hår. Lad den sidde i håret – undtagen i hårbunden – i mindst 3-5 minutter, inden du skyller den ud. Som en sidste hånd på værket kan du gnide et par dråber olie ind kun i spidserne. Og brug kun hårtørrer, glattejern og den slags i håret, når det er højst nødvendigt.

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.