6 ting, der kan ske, hvis du får botox mod sved

Avatar of Sarah Fabricius
Udgivet
Modelfoto
Modelfoto

Som hyppige svedere troede vi, at vi faktisk havde prøvet alt for at holde sveden i skak (herunder stort set alle specielle deodoranter). Men så hørte vi, at nogle folk er gået over til en usandsynlig løsning: Botox. Det, som folk sprøjter ind i ansigtet for at se yngre ud, kan faktisk også reducere sveden under armene. Her beskriver vi, hvad du kan forvente (af både godt og dårligt), hvis du prøver det.

Du kan måske ikke se resultater lige med det samme

Efter en injektion med botox kan du omgående føle dig mere tør, men det er ikke alle, der gør det. Behandlingen tager som regel mellem 1-2 uger for fuld virkning. Og derfra vil den typisk vare mellem 4-12 måneder, hvorefter du så må tilbage til lægen for flere injektioner.

Du er nødt til at fortsætte for at se resultater

Det er ikke klaret efter én gang. Botox ødelægger ikke svedkirtlerne, det forhindrer nerverne i at nå svedkirtlerne, hvilket får dig til at holde op med at svede. Det betyder, at det ikke er permanent, og hvis du gerne vil fortætte med de samme virkninger, skal du vedligeholde det.

Det kan blive ret dyrt

Botox under armen er ikke billigt: en omgang koster ca. 4800 kr. Den gode nyhed er, at hvis du har en diagnosticeret hyperhidrose (en lidelse, der medfører overdreven sved), kan din forsikring måske dække behandlingen.

Det gør nok mindre ondt, end du tror

Smerten forbundet med botox under armene er ikke så slem – man kan sammenligne det med at plukke øjenbryn. Der påføres en bedøvende creme på området, inden behandlingen går i gang, og begge arme er som regel klaret på ca. 10 minutter. Du kan måske bemærke lidt mindre blå mærker i et par dage; de fleste folk oplever ingen bivirkninger.

Det er ikke begrænset til armhulerne

Botox kan også bruges til at behandle overdreven sved på dine håndflader og fødder, men her er der et par forbehold. For det første vil botox ‘en nok ikke holde så længe på dine fødder, så du bliver nødt til at gentage behandlingen oftere. For det andet har botox på dine hænder nogle flere bivirkninger, herunder større smerte under behandlingen samt større risiko for blå mærker og mindre (midlertidig) styrke i gribemusklen.

Dine armhuler vil ikke se ”yngre” ud

Typisk bruges botox rigtig nok til at gøre dit ansigt mindre rynket, men den har ikke samme effekt i dine armhuler. Alt sker under huden og det er helt fint med os – ungdommelige armhuler er alligevel langt overvurderet.

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.