4 ting din hud prøver på at fortælle dig

Avatar of Sarah Fabricius
Udgivet
Modelfoto
Modelfoto

Et grundigt kig på din hud kan afsløre en hel masse ting. Som kroppens største organ – og det yderste – fungerer din hud som et beskyttende lag, og samtidigt tilbyder den også et indblik i dit almene helbred og vaner. Her beskriver vi 4 almindelige ting, du skal være opmærksom på og hvordan du skal behandle dem.

Hvis huden under dine øjne er tør, så drikker du ikke nok vand. Dehydrering får din hud – især det sarte område omkring dine øjne – til at blive stram og rynket. Heldigvis er løsningen enkel: drik vand. Gå efter de anbefalede 8 glas om dagen, og du vil snart få glattere hud.

Hvis din pande er mere fedtet end normalt, så renser du din hud for meget. Jep, det kan faktisk lade sig gøre – selv i de varme, svedige måneder. Faktisk gælder det for de fleste folk, at hvis de vasker deres ansigt mere end én gang om dagen, mister huden for meget olie, hvilket får den til at overdrive produktionen af talg. Skyl dit ansigt med vand om morgenen, og rens med en mild sæbe om aftenen.

Hvis du får bumser omkring din mund, så rører du alt for meget ved dit ansigt. Hvad der kan virke som en harmløs vane, kan være årsagen til de irriterende udbrud på og omkring den nederste del af dit ansigt – og endnu værre bakterielle infektioner. Næste gang du bemærker, at du rører ved din hage, så glem ikke de mønter, du tidligere tog op af din pung (og alle de andre mennesker, der også har rørt ved de penge).

Hvis dine kinder føles som sandpapir, har du sikkert været udsat for luftforurening. For meget luftforurening kan få huden (især på og omkring kinderne) til at se mat ud og føles ru. Hvis du gerne vil beskytte dit ansigt mod smog, skal du lægge et antioxidant serum under din solcreme, inden du går udenfor om morgenen samt vaske dit ansigt grundigt hver aften.

Premiumsponsorer
Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.
  • Gratis og uforpligtende
    Inden for en uge bliver du kontaktet op af din personlige Mylooks-rådgiver, der ud fra dine særlige ønsker og behov vil finde det bedste tilbud til dig blandt de dygtigste behandlere.
  • Tryghed og kvalitet
    Mylooks henviser kun til klinikker, der har fået 5 ud af 5 stjerner af deres kunder. Mylooks har Danmarks største database af uafhængige klinikbedømmelser, indsamlet gennem mere end 10 år.
  • Spar penge
    Mylooks har over 30.000 brugere, og kan dermed få de bedste priser til dig hos klinikkerne. På den måde sparer du op til 30 % på plastikkirurgi og helt op til 70 % på andre behandlinger.
Oplysningerne på denne side er vejledende og må ikke bruges som erstatning for konsultation, anvisning eller vejledning af en sundhedsperson. Oplysningerne på Mylooks.dk må aldrig stilles til grundlag for diagnoser eller behandlinger. Indholdet på denne side er beskyttet af lov om ophavsret og tilhører Mylooks.dk. Indholdet må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Mylooks.dk. Oplysningerne på denne side må kun anvendes til privat brug.