Råd og vejledning om plastikkirurgi og kosmetisk behandling

Pigmentpletter - Sådan kommer du af med pigmentpletter

Pigmentpletter / pigmentforandringerPigmentforandringer i huden kan enten være medfødte eller komme med alderen. Medfødte pigmenterede pletter, som f.eks. fregner, er genetisk arvet, hvorimod pletter, som er kommet med alderen, ofte skyldes solskader og/eller hormonelle forandringer.

Der findes mange forskellige slags pigmentpletter: Fregner, som ovenanført er medfødte, alderspletter og leverpletter, som kommer oppe i årene, hormonalt betinget pigmentering, som f.eks. graviditetsmaske også kaldet melasma eller chloasmata og så er der også skønhedspletter.

Fregner kan fjernes, men har en en tendens til – nogle gange – at komme igen. Leverpletter, som ofte ses i ansigtet og på hænderne, og som er nemmest at behandle, kan fjernes permanent. Mange patienter får foretaget en sådan behandling, da de er af den opfattelse, at disse pigmenteringer får huden til at se gammel ud. Melasma eller chloasmata kan fjernes midlertidigt.

Skønhedspletter kan også behandles, men det er vigtigt at undersøge disse grundigt inden operation. Se også under modermærker.

Behandlinger til pigmentpletter

Kosmetisk lægebehandling

Peeling (ætsning af huden)

Peeling, TCA-peeling af fregner

TCA-syre bruges til overfladisk og middeldyb peeling. Behandlingen er effektiv mod fregner samt mange andre uønskede hudtilstande.

Non-ablativ hudlaser/IPL

Behandling af pigmentforandringer med laser/IPL

Pigmentpletter kan effektivt fjernes eller mindskes med laser eller intenst pulserende lys (IPL), der skånsomt nøjes med at ødelægge pigmentetpletterne, mens resten af huden efterlades intakt.

Relaterede guides

Fandt du ikke den ønskede behandling? Måske er en af disse guider mere relevant for dig.

Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.