Råd og vejledning om plastikkirurgi og kosmetisk behandling

Fedmeoperation og fedmebehandling

Fedmeoperation og fedmebehandling

Fedmeoperation og fedmebehandling bruges til at komme svær og ofte livstruende overvægt til livs. Fedmeoperationer er typisk større operationer, der ikke er uden risiko. Derfor anbefales denne type operation kun til personer, der ikke ser anden udvej for at komme en sundhedsfarlig overvægt til livs.

De forskellige behandlinger

Der findes i dag flere forskellige typer af behandlinger som kan afhjælpe overvægt. Hvilken behandling som netop du skal vælge, afhænger i høj grad af hvor svær overvægten er og hvor stort et vægttab der ønskes.

Gastric Balloon

Gastric Balloon er egnet for patienter som er svært overvægtige. En Gastric Balloon udføres dog kun med henblik på at opnå et midlertidigt vægttab, hvis man er for overvægtig, til en af de andre typer af fedmebehandlinger. En maveballon anvendes derfor typisk som forberedelse til et andet kirurgisk indgreb, som f.eks. Gastrisk Bypass eller Gastric Sleeve, for at sikre det nødvendige vægttab forud for en operation.

Behandlingen går ud på at indføre en lille ballon med væske, hvilket vil tynge i mavesækken og hjælpe patienten til at spise mindre.

Gastric Plication

Gastric Plication er den nyeste gastriske operation inden for fedmekirurgi og det mindst invasive indgreb der kan foretages, når det kommer til fedmebehandling.

Ved Gastric Plication reduceres mavesækkens størrelse helt uden at fjerne noget. Mavesækken foldes ind til en lille ærme-formet sæk og sys sammen. Dvs. at der ikke forbliver nogle fremmede elementer i patientens krop, og at der ikke bliver noget sundt væv skåret væk. Maven forbliver altså intakt, og en Gastric Plication kan derfor altid fortrydes. Stingene kan fjernes, og man vil være stillet som før.

En Gastric Plication reducerer madindtag til en fjerdedel af den samlede kapacitet, og er egnet for personer som ønsker at opnå et mindre vægttab mellem 15-25 kg.

Gastric Sleeve

Ved Gastric Sleeve fjernes omkring 85% af mavesækken, så mavesækken får form som et langt rør/ærme (sleeve), der kan rumme mellem 50 ml og 200 ml. Når størrelsen og kapaciteten af mavesækken reduceres, opnår man hurtigere mæthedsfølelse, og man føler sig mindre sulten.

Gastric Sleeve henvender sig til personer med et BMI over 40, som ikke har været i stand til at tabe sig ved hjælp af diet, motion eller medicin.

Gastric Banding

Ved en Gastric Banding-operation vil patienten få påsat et bånd på den øverste del af mavesækken. Dette bånd skal så hjælpe til at begrænse mavesækkens kapacitet og forhindre patienten i at forspise sig.

En Gastric Banding henvender sig til personer med et BMI mellem 30 og 40, som har været overvægtige i mindst 5 år, og som trods adskillige forsøg ikke har kunne tabe sig.

Gastric Bypass

En Gastrisk Bypass operation er en mere invasiv operation idet den involverer en markant omrykning af organerne i maveregionen, hvilket også gør den svær at omvende.

Operationen vil mindske mavesækkens kapacitet, så patienten ikke vil kunne forspise sig. Gastric Bypass henvender sig til personer med et BMI over 40 som har været overvægtige i mindst 5 år og som trods adskillige forsøg ikke har kunnet tabe sig.

Hvis du er i tvivl om, hvilken behandling, der er den rette for dig, bør du gennemgå vores hurtige guide.

Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.