Råd og vejledning om plastikkirurgi og kosmetisk behandling
Profilbillede af 01mette
01mette

9. september 2013

1 ml Restylane – Er det standard første gang?

Når man for første gang skal have lavet læber, er det så standard, at man starter med 1 ml? Det lyder ikke af så meget. Vil man overhovedet kunne fornemme en synlig forandring?

Yderligere vil jeg gerne kende de ricisi, der er ved behandlingen, samt den præcise virkning. Er det udelukkende Restylanen, der får læberne til at syne større, eller påvirker den noget i læberne, der reagerer på dem, og derfor vil blive større.

Hvordan ser ens læber ud, når virkningen er væk? Vil de være rynkede og “slappe”?

Til sidst vil jeg høre, om det er en dårlig ide at starte ud med det permanente middel Aquamid?

 

Mvh Mette

Profilbillede af Jesper Nygart
Jesper Nygart

12. september 2013
Lægens svar

Kære Mette

Der findes ingen ”standarder” for, hvad man skal bruge ved læbeforstørrelser. Det kommer an på, hvad kunden ønsker. Men 1 ml passer godt til de fleste. Man kan altid fylde mere i, fx nogle måder senere.

Med hensyn til virkningen bliver man nødt til at have set den læbe, det drejer sig om. Det kan man ikke sige noget generelt om. Bivirkningerne er meget lette, det vil sige hævelse og blå mærker.

Med den nyeste teknik, Pixelkanyler, reduceres antallet af blå mærker betydeligt. Det har betydet, at det kun er nogle få procent, der overhovedet får blå mærker. I meget sjældne tilfælde ses infektion. De sidste 10 år har jeg personligt kun set 3 tilfælde.

Din læbe bliver ikke slap, hvis du ikke får en ny sprøjte Restylane.

Man kan godt starte med Aquamid, men jeg vil anbefale dig at begynde med Restylane.

Aquamids bivirkningsprofil er anderledes end Restylanes. Her spiller infektion en væsentlig rolle, og det er nødvendigt at få forebyggende antibiotika inden indsprøjtningen.  Jeg har set tilfælde, hvor der er kommet infektion en til to uger efter injektionen, og andre op  5-7 år efter, at læberne blev forstørret.

Risikoen er 2-4% for infektion, men husk at når man laver læbeforstørrelse med en permanent filler, fx Aquamid, er der en risiko for en permanent skade / bivirkning.

 

Med venlig hilsen

Jesper Nygart
Speciallæge

Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.