Råd og vejledning om plastikkirurgi og kosmetisk behandling

Mammografi og BFO

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
4. February
avatarLulu1979
Deltager
0 likes
20 indlæg

Hej
Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at hære fra dem med brystimplantater, som har fået lavet mammografi. Jeg skal have lavet en BFO på fredag. Jeg fik lavet en mammografi i onsdags og de var meget barske synes jeg. De syntes at jeg ikke skulle have lavet BFO, da mammografierne bliver virkelige dårlige hos nogle med implantater. Jeg har moderat forhøjet risiko for brystkræft, og når jeg bliver 40 år, skal jeg 1 gang årligt have foretaget mammografi og ultralydsscanning. Jeg vil rigtigt gerne høre fra jer der har prøvet det. Føler i jer trygge ved at mammografierne bliver gode nok?


Højde 1.60 m
Vægt 50 kg
BFO d 10/2-17. 390 ml Eurosilicone medium extra High profile under musklen. Pia Sjøgren – Viborg Privathospital
5. February
avatarskorpionen
Deltager
0 likes
3 indlæg

Hej. Synes det er godt du bringer det på bane, da jeg selv intet fik af vide den gang jeg fik en brystoperation. Det er omkring 6 år siden nu. Jeg er nu rundet 50 og faktisk på liste til mammografi, som jeg blev indkaldt til. Mine implantater sidder over brystmusklen og kan derfor ikke scannes, da de sidder i vejen for evt forandringer (knuder). Den oplysning ville jeg rigtig gerne have haft inden beslutningen om op. Nu er jeg så blevet slettet fra listen, men kunne vende tilbage hvis jeg på et tidspunkt valgte at få fjernet implantaterne, da mine scanninger pt ikke vil lykkedes med gode resultater….

7. February
avatarMillemalle
Deltager
63 likes
670 indlæg

Jeg fik at vide, at det kun var problematisk hvis implantaterne var over musklen. Når man har implantater kombinerer man mammografien med ultralyd og så burde du være sikker.

Jeg har en veninde der har fået konstateret brystkræft mammografien var fin, men det var ultralyden ikke og hun fik taget biopsi der desværre bekræftede det hun frygtede.


FU d. 25 april 2013: Teres, Brøndby – Jesper Trillingsgaard
BFO d. 21 maj 2013: Teres, Brøndby – Jesper Trillingsgaard
Eurosilicone TMM3-320 (Anatomiske 320 ml hp)
177 cm/56 kg
Fra minus A-skål til 70F/75E
Efter 17 mdr. 70G
7. February
avatarLulu1979
Deltager
0 likes
20 indlæg

Det er også under musklen jeg skal have lagt implantaterne. Så vidt jeg kunne forstå på mammografi klinikken, så er det forskelligt fra person til person hvor nemt det er at lave mammografi på trods af implantaterne. Hos nogle var de dårlige, men det kan de vel også være selvom man ingen implantater har. Det finder man jo så først ud af, 1. Gang man får en mammografi efter implantaterne er lagt ind. Lægen sagde også, at ultralydsscanningen bortfalder når man fylder 50 år. Dette er uanset om man har implantater eller ej. Man kan så vælge at selv betale for en MR-scanning, for det vil det offentlige ikke betale, sagde hun. Jeg har bare slet ikke kunne finde noget om det nogen steder, at ultralydsscanningen bortfalder ved 50 år, og at man selv skal betale fx en MR-scanning (hvilket jeg har undersøgt at en MR-scanning af brystet pt koster 4000kr ). Dette var mammografi klinikken i Vejle. Jeg ved ikke on der er anderledes andre steder.


Højde 1.60 m
Vægt 50 kg
BFO d 10/2-17. 390 ml Eurosilicone medium extra High profile under musklen. Pia Sjøgren – Viborg Privathospital
12. February
avatarjola48
Deltager
0 likes
4 indlæg

Hej

Jeg er lidt i samme situation som dig.

Jeg er 48 år og har haft problemer med fibroadenomatose siden 1993. Har fået lavet gentagne mammografier og fjernelse af godartede knuder der blev for store og som man var bange for var bryst kræft.

Jeg har tabt en masse kg også på brysterne og overvejer at få lavet dem større.

Spurgte derfor lægen hvad han ville anbefale. Han sagde at fedt transplantation ( som ellers var mit første valg) ikke er nogen god ide fordi noget af fedtvævet går til og danner krystaller som man så har meget svært ved at skelne fra kræftvæv. Hvis jeg skulle have lavet noget som helst ville han anbefale implantater under musklen da det ud fra en røntgen læges synsvinkel gav det resultat der var nemmest at se kræftknuder i.

Han sagde med et skævt smil at røntgen læger allerbedst kunne lide små naturlige bryster :-)

Meget sødt sagt -men ærlig talt lidt uprofessionel vejledning du der har fået. Er min mening om den sag, Ihvertfald gav lægens ord mig lidt at tænke over. Jeg vil lige overveje det en ekstra gang. Hellere levende med små bryster end død af brystkræft ;-) :-)

Pøj pøj med din beslutning.

16. February
avatarskorpionen
Deltager
0 likes
3 indlæg

Alle kvinder fra 50-69 år bliver tilbudt mammografi. Man kan derved supplere med evt ultralyd hvis der er mistanke om “noget”. Problemet med ultralyd kan være når man er kommet i overgangsalderen ( ca fra 50 år

16. February
avatarskorpionen
Deltager
0 likes
3 indlæg

Der kom kun det halve indlæg??? – men man får mere fedtvæv i brystet fra overgangsalderen og derfor er det sværere at se noget med ultralyd. Man har dog altid mulighed for henvisning hvis der er forandringer, så sørg altid for at lave selvkontrol af jeres bryster

19. February
avatarMissfrida
Deltager
19 likes
237 indlæg

jeg har været til mammografi helt uden problemer, da jeg var 39 og skulle have nye implantater. Intet problem :)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.