Råd og vejledning om plastikkirurgi og kosmetisk behandling
Af Thomas Bo Jensen, Speciallæge i plastikkirurgi og Ph.d

Generelt om behandlingen

Dermaroller er en cylindrisk formet tromle besat med meget fine nåle. Det er en medicinsk enhed, der bruges ved hjælp af mikro-nåle til at nedbryde gammelt arvæv og stimulere hudceller til at formere sig. Denne celle-multiplikation resulterer i dannelsen af nyt væv af elastin- og kollagen-fibre samt nye kapillærer til en forbedret blodtilførsel. Procedurerne bliver kaldt Scar Reduction Therapy (SRT – Ar Reduktions Terapi) & Collagen Induction Treatment (CIT – Kollagen Inducerings Behandling).

Overhuden (epidermis) bliver ikke beskadiget af en Dermaroller-behandling i modsætning til ablative og fraktionerede lasere, peeling samt andre nåle-enheder, da nålene på Dermaroller er mikro-tynde. Derfor er helingprocessen ved Dermarolleren kort.

Dermaroller forbedrer atrofiske ar og hudens struktur.

ADVARSEL: I Danmark findes der mange udbydere af såkaldte hjemmeruller eller Dermarollere til hjemmebrug. Brug af en billig hjemmerulle har ikke nogen gavnlig effekt. I værste fald kan du risikere, at du ridser huden og danner arvæv. En Dermaroller-behandling bør kun udføres af en godkendt behandler eller i form af det originale Dermaroller Home Care sæt, som gives til hjemmebrug efter vejledning fra behandleren.

Egnethed

Raske og sunde mænd og kvinder over 18 år er egnede til Dermaroller-behandling.

DermaRoller-behandling må ikke udføres, hvis du har hudinfektioner eller har dårligt reguleret sukkersyge. Du skal også oplyse, hvis du har nedsat blodstørkningsevne.

Proceduren

Dermaroller-systemet bygger på princippet om først at nedbryde huden gennem mikroperforering, som foretages med en medicinsk Dermaroller-rulle, som laver mikroskopiske huller i huden ved hjælpe af mikro-nåle.

Dermaroller-behandlingen er effektiv og stimulerer dannelsen af nye kollagenceller, som booster huden ved at ændre på over- og underhudens struktur. Derefter påføres en collagen-booster (lipo-peptide serum), som stimulerer hudens vigtigste vækst- og vitaliserende stoffer.

Kombinationen med først at nedbryde gammel hud og derefter booste genopbygning af ny hud, giver en meget synlig hudforyngende effekt. Hvert eneste hul virker ligeledes som center i kroppens egen helingsproces, ved at frigøre væksthormoner, der øger kollagen produktionen og ansporer til naturlig accelereret nydannelse af friskere yngre hudvæv.

Bedøvelse

Der påføres bedøvelsescreme på huden ca. 30 minutter inden Dermaroller-behandlingen påbegyndes. Behandlingen er derefter smertefri.

Bi-virkninger

Én af de store fordele ved Dermaroller er, at der kun er få bivirkninger ved denne behandlingsmetode.

Mikrohullerne vil lukkes efter ganske kort tid og medfører hverken sår eller ar, som man kan se i forbindelse med behandlinger udført med nogle typer laser eller syrepeeling.

Risiko for komplikationer

Dermaroller er en sikker procedure. Da nålene er så tynde, tager overhuden (epidermis) ikke skade. Allerede efter en time lukkes hullerne igen, hvorfor infektioner også er utroligt sjældne.

Heling og bedring

Huden vil være rød, som efter et par timer for meget i solen, men dette vil meget hurtigt forsvinde igen. Huden vil også føles lidt tør og ru de næste par dage og man kan gå på arbejde eller nyde en tur på café allerede få timer efter Dermaroller-behandlingen.

Makeup kan bruges allerede næste dag.

Behandlingens varighed

Behandlingen med Dermaroller varer typisk 30 min. Det afhænger dog af, hvor på kroppen den udføres.

Prisniveau

Prislejet for en enkelt behandling er typisk mellem 3.500-6.000 kr. Ofte får man rabat på de efterfølgende Dermaroller-behandlinger.

Lovkrav til behandler og klinik

Alle Dermaroller-klinikbehandlinger skal udføres af læger, sygeplejersker eller specialuddannede kosmetologer.

Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.