Råd og vejledning om plastikkirurgi og kosmetisk behandling

Generelt om behandlingen

Botox* bruges fortrinsvis i panden, men kan også mindske de dynamiske rynker ved øjnene, på overlæben samt mindske nedadhængende mundvige.

Botox har ingen effekt på hverken de fine rynker i huden eller på akne-ar. Hertil er det nødvendigt med f.eks. dermabrasio-, peeling- eller laserbehandling.

Botox har effekt på det, man kalder de dynamiske (mimiske) rynker, altså rynker, der opstår, når musklerne i ansigtet sammentrækkes.

Resultatet af en rynkebehandling kan ses efter 5-7 dage, men vil have maksimal effekt efter ca. 2 uger.

*) Botox er i virkeligheden et amerikansk varemærke, og det er langt fra alle klinikker, der bruger et stof af mærket “Botox” til din botox-behandling. Andre udbredte mærker er Azzalure og Dysport. Fælles for disse mærker er dog, at det aktive stof er “Botulinum Toksin type A” og resultatet er det samme, uanset hvilket mærke der anvendes.

Botulinum toksin type A er det virksomme stof i Botox og Dysport. Det er faktisk det samme som pølsegift. Det virksomme stof har igennem mange år været anvendt til behandling af muskelkramper og spasmer.

Botox og Dysport forhindrer frigivelsen af signalstoffer mellem nerve og muskel, hvilket fuldstændigt afslapper musklen.

Proceduren

Huden desinficeres for at undgå infektion. Men en mikrotynd nål injiceres Botox eller Dysport med præcision i den muskel, man ønker at afslappe.

Man kan føle en lille kortvarig smerte ved indsprøjtning af Dysport eller Botox.

Bedøvelse

Behandlingen foretages ambulant og normalt uden bedøvelse.

Bi-virkninger

Efter behandlingen vil man opleve en smule rødme og en lille hævelse i det behandlede område. En kortvarig lokal misfarvning og blodudtrædninger (blå mærker) samt følelsesløshed og hovedpine kan forekomme.

Risiko for komplikationer

Der er risici for midlertidige hængende og hævede øjenlåg, indadvendte nedre øjenlåg, der gnider øjenvipperne mod øjet samt tørre øjne og dobbeltsyn. Dette forekommer dog sjældent.

Der er ydermere risiko for, at kroppen bliver immun over for det aktive stof, hvilket betyder, at man må droppe behandlingen, da hverken Botox eller Dysport vil have effekt.

De langsigtede risici ved brug af botulinum toksin er ukendt.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages straks efter behandling. Man bør undgå at berøre det behandlede område de første timer efter behandlingen. Det tilrådes i ørvrigt ikke at lægge sig ned de første timer efter injektionen.

Behandlingens varighed

En rynkebehandling med Botox eller Dysport har effekt i ca. 4-8 måneder, hvorefter en ny behandling er påkrævet.

En behandling tager under 30 minutter.

Lovkrav til behandler og klinik

  • Indgrebet må kun udføres af læger med ret til selvstændigt virke.
  • Som medhjælp må anvendes læger og sygeplejersker.

En medhjælp må gerne selvstændigt udføre behandlingen, uden en læge er til stede. Den ansvarlige læge skal blot have sin daglige gang på klinikken.

Match finder det bedste tilbud til dig!
Udfyld skemaet og bliv ringet op af en Mylooks-rådgiver inden for 1-2 hverdage. - Det er gratis og uforpligtende. Vi skaber overblikket for dig, så du kan vælge den helt rigtige klinik.